Kiállnak a helyiek a nagymama mellett, aki a vád szerint szexre kényszerítette unokáit

gyermekbántalmazás, bántalmazás, Kerepes, 2020
Vágólapra másolva!
Teljesen alkalmatlanok voltak a gyerekek nevelésére, már az első baba után el kellett volna venni tőlük a kicsiket - mondták a Borsnak helybeliek arról a kerepesi párról, akiket júliusban vettek őrizetbe, mert a vád szerint szexre kényszerítették a saját gyerekeiket. A hatóság szerint a kegyetlenkedésben a nagymama is részt vett, a településen élők egy része azonban kiáll Aranka mellett és ügyvédre gyűjtenek, hogy kihozhassák a rácsok mögül.
Vágólapra másolva!

Drogoztak és elhanyagolták gyerekeiket azok a szülők, akiket júliusban vettek őrizetbe Kerepesen, mert a vád szerint koldulásra és szexre kényszerítették a 6, 4, 3 és 2 éves kicsiket - írja a Bors. A hatóságok az apai nagymamát, Arankát felbújtással vádolják.

A nagymamát felbújtással vádolják Forrás: police.hu

A Bors cikke szerint azonban a település egy része most is kiáll a nagymama mellett, és közel másfél millió forintot akarnak összegyűjteni egy ügyvédre, hogy kihozhassák a nagymamát a rácsok mögül.

– Kétségtelen, hogy ő próbálta nevelni a kicsiket, és biztosak vagyunk benne, hogy sosem bántotta volna őket – mondták a helyiek a lapnak.

Szóltak, hogy baj lesz

A párral, Zoltánnal ás Mariannával azonban már voltak gondok.

– Már az első baba, Zolika után, 2011-ben el kellett volna tőlük venni a gyerekeket,

– mondta a lapnak egy helybeli asszony, aki szerint a szülők drogoztak és elhanyagolták a kicsiket, a szociális munkások rendszeres látogatók voltak a családnál.

– Próbáltak segítséget nyújtani, de hiába, nem tudjuk, hogy a drogtól vagy mástól, de a szülők szinte alig voltak maguknál, nem foglalkoztak a kicsikkel, a helyiek közül többen is szóltak, hogy baj lesz – mondta a nő.

M. Mariannát, L. Zoltánt és L. Elemér Józsefnét július közepén vették őrízetbe. A gyanú szerint az anya és az apa négy közös kiskorú gyermeküket szexuálisan abuzálta, a nagymama felbujtással gyanúsítható.