Egy testvérpár éveken keresztül hamis számlákat vett a cégük könyvelésébe, hogy csökkentsék az áfájukat. Ezzel nagyjából 250 millió forintnyi adót nem fizettek be az államkasszába. 

A testvérpár két cégtől fogadott be az információ szolgáltatással foglalkozó cégeik könyvelésébe hamis számlákat éveken keresztül, hogy így kevesebb áfát kelljen befizetniük a munkáik után.

Az elsőfokú bíróság február végén az információs cég ügyvezetőjét és a testvérét, valamint a fiktív számlákat kiállító személyeket adócsalás és más bűncselekmények miatt börtönbüntetésre, pénzbüntetésre ítélte és eltiltotta őket a közügyek intézésétől, valamint attól is, hogy céget vezessenek.

Az elsőfokú ítéletet az ügyészség elfogadta, az adócsalók és a védőik többsége viszont felmentésért fellebbezett.

Másodfokon, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint az elsőfokú bíróság a vagyonelkobzásra vonatkozó rendelkezés kivételével helyes ítéletet hozott, a büntetések arányosak. Ezért azt javasolják a másodfokú bíróságnak, hogy az előbb említett kivétellel fogadja el az elsőfokú ítéletet. Az ügyben a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni - írja az ügyészség.hu