Az MSZP védi a kamuvideót és kamustatisztikát gyártó Korózs Lajost

Vágólapra másolva!
Miután a kormánypártok a járványügyi statisztikák meghamisítása miatt Korózs Lajos távozását követelték, Kunhalmi Ágnes azonnal védelmébe vette a korábban kamuvideót, most kamustatisztikát készítő párttársát. Az MSZP társelnöke szerint a hazugság nem ok a lemondásra.
Vágólapra másolva!

"Korózs Lajos ellen hadjárat folyik, és ez nem a népjóléti bizottság elnökének személyéről szól. Korózs Lajos nem fog lemondani, semmilyen joga nincs a kormánynak megmondani, hogy Korózs Lajos mit csináljon" - jelentette ki a szocialista párt társelnöke az ATV-ben.

Kunhalmi Ágnes nem először védi meg védhetetlen helyzetbe került párttársát vagy szövetségesét. Ahogyan az Origo elsőként számolt be róla, legutóbb a baloldali politikusok közül elsőként állt ki a nyíltan antiszemita, alkalmazottait ki nem fizető Bíró László mellett. Mint ismert, a jobbikos politikus volt a baloldali pártok jelöltje a tiszaújvárosi-szerencsi időközi választáson.

Hiába hamisított statisztikát, Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnök védelmébe vette Korózs Lajost Forrás: Facebook

Mint ismert, Korózs Lajos közvetlenül a veszélyhelyzet meghosszabbítását tárgyaló parlamenti ülés előtt egy, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kamuhírt osztott meg közösségi oldalán. Írásával azt bizonygatta, hogy ma már a koronavírus a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon. Gyorsan kiderült, a posztjához felhasznált zavaros statisztikák hazugságokon alapultak.

A kormánypárti politikusok egyöntetűen elítélték az MSZP-s képviselő megnyilvánulását, és egyúttal a lemondását követelték a népjóléti bizottság elnöki pozíciójáról. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője még az ülésnap előtt azt írta közösségi oldalán: egy világjárvány közepén elfogadhatatlan, hogy egy ilyen felelőtlen ember vezesse a parlament egészségüggyel foglalkozó bizottságát. Éppen ezért arra kérte a baloldali pártokat, hívják vissza Korózs Lajost, és a helyére jelöljenek új elnököt.

Az MSZP-frakció azonban nem tett eleget kérésének, hiszen a statisztikát hamisító politikust jelölte ki vezérszónoknak a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló vitára. A Fidesz nem hagyta szó nélkül a történteket, és kivonult az ülésteremből.