Rétvári Bence: A brüsszeliták azt várják el, hogy mindenkiből kikopjon hazája, a neme, a hite

Rétvári Bence
Vágólapra másolva!
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közösségi oldalán osztotta meg gondolatait arról, hogy az EU jogelődje vezetőinek célja a keresztény Európa megmaradása volt, és nem az, hogy ideológiai alapon zsarolja a tagállamokat. "Nem ezt akartuk. Az uniót nem azért hoztuk létre, hogy legyen egy második Szovjetunió" - idézte Orbán Viktort az államtitkár.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár többek között azt írja, hogy

  • az unió alapegységei a szuverén tagállamok, nem pedig az EU-s testületek és szervek.
  • A szabad gondolkodással szemben az EU-t elfoglaló liberális bürokraták akarják megmondani, hogy mit szabad gondolnunk például a bevándorlásról vagy a genderről.
  • Ideológiai és politikai kormányzást akarnak Brüsszelből Európa fölött, holott erre semmilyen alapító szerződés nem ad felhatalmazást.

Rétvári írásában kifejti, hogy az „uniók" tévútja, hogy még a nyelvet is megpróbálják átírni. A szovjet nyelvújítók osztályharcos módon, a brüsszeli nyelvújítók a gender elvárások szerint. Ezek egy ideig a kényszer hatására életben maradnak, de mivel természetellenesek, ezért a nyomás megszűntével visszaáll a természetes állapot.

A brüsszeliták azt várják el, hogy mindenkiből lassan kopjon ki hazája, a neme, a hite, és legyen egy 500 milliós közös piac identitás nélküli fogyasztója.

A brüsszeli bürokraták óriási tévedése Európa kereszténytelenítése, mert az identitás nélküliség nem identitás. Mission Impossible: lehetetlen küldetés Európát kereszténység nélkül meghatározni. Európa kereszténység nélkül nincs. A kereszténytelenített Európa már nem Európa, csak Észak-Afrika és a Közel-Kelet találkozása - írta.