Ma is rengeteg migráns próbált meg bejutni Magyarországra

migráns
migráns
Vágólapra másolva!
Csak éjféltől már összesen 82 migráns próbált illegálisan belépni Magyarországra. Most is Csongrád-Csanád megyében próbálkoztak a legtöbben.
Vágólapra másolva!

Éjfél után nem sokkal Csongrád-Csanád megyében, Mórahalomnál az éjszaka során összesen hat migránst tartóztattak fel a rendőrök, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, de ezt nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ahogy azt sem, hogy jogszerűen vannak Magyarországon. Ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Kora hajnalban

Röszkénél tízen próbálkoztak, őket a Készenléti Rendőrség járőrei és a Frontex munkatársai tartóztatták fel.

A magukat afgánnak valló migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Nem sokkal később

huszonegy migránst állítottak meg a rendőrök Röszke külterületén,

akik az ellenőrzésük során szír, marokkói, algériai, afgán, tunéziai, valamint pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. Az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályok szerint mindenkit visszakísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Bács-Kiskun megyében, nem sokkal 2 óra előtt Bácsszentgyörgy külterületén,

a rendőrök hőkamerával találtak tizenkét migránst.

A magukat szírnek valló férfiak jogellenesen jutottak be Magyarországra, így a rendőrök mindenkit visszakísértek a határhoz. A kora reggeli órákban Tompánál próbálkozott három migráns, akik

egy külföldről érkező kamion alvázára felkapaszkodva próbáltak megbújni, a magukat líbiai és algír állampolgárnak valló férfiak

körül senki sem tudta hitelt érdemlően bizonyítani a személyazonosságát, sem a jogszerű tartózkodásukat, így visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz. Hercegszántónál nem sokkal 8 óra előtt huszonkét migránst tartóztattak fel a rendőrök.

Mindegyikük szírnek vallotta magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően bizonyítani, ezért a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően őket is visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Békés megyében 9 óra előtt a lökősházi vasúti határátkelőnél,

egy ponyvás pótkocsikat szállító tehervonaton, az egyik pótkocsiban rejtőztek el öten.

Mindegyikük afgán állampolgárnak vallotta magát, de a határátlépéshez szükséges okmányokkal nem rendelkeztek és nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat sem. A rendőrök bevitték őket a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük.