Baranyi Krisztina továbbra sem kér bocsánatot zsidógyalázó kijelentéseiért - videó

Baranyi Krisztina
Vágólapra másolva!
Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere továbbra sem kér bocsánatot az otromba zsidózása miatt, és lemondani sem kíván. A városvezető hanuka alkalmából egy gyertyagyújtáson vett részt a Páva utcai zsinagógában, de az esemény előtt többek között a Pesti TV is megpróbált tőle kérdezni, azonban Baranyi megpróbálta kioktatni az őt kérdező riportereket. A hétfőn kirobbant baloldali antiszemita botrány egy belső koalíciós vitát követően került nyilvánosságra. 
Vágólapra másolva!

Ferencváros polgármestere a Páva utcai zsinagógában gyújtott meg egy gyertyát hanuka alkalmából csütörtökön. A helyszínen a PestiTV próbált pár kérdést feltenni a baloldali polgármesternek, de Baranyi Krisztina még mindig tagadta az antiszemita vádakat, bocsánatot nem kért, illetve a lemondását sem tervezi.

Mint arról korábban beszámoltunk, Baranyi Krisztináról hétfőn került ki egy felvétel. Ezen egy telekeladási vitában azt mondta, hogy rohadt, szemét zsidó. A Tények.hu úgy tudja, Baranyi azért akarja sürgősen kiárusítani az önkormányzat tulajdonait,

mert nagy mínuszban van a kerületi költségvetés.

Pedig a baloldal egy éve még többmilliós plusszal vette át a városháza kulcsait.

A botrány kirobbanását követően Baranyi több sajtónyilatkozatában is arra utalgatott, hogy "nem neki voltak antiszemita felhangjai", hanem vitapartnereinek. Ezt magára vette a momentumos és jobbikos képviselőket tömörítő Új Pólus-frakció, és egy közleményben jelezték, hogy

"Antiszemita kijelentéseit sem akkor, sem most nem tudjuk elfogadni" – írták, hozzátéve, hogy innentől nem tudnak vele értékközösséget vállalni.

Baranyi Krisztina továbbra sem hajlandó bocsánatot kérni Forrás: MTI

Baloldali belháború a szivárogtatás miatt

Később Baranyi Jancsó Andreáékat vádolta meg szivárogtatással. Mint írta, elsőre azt gondolta, hogy a kormánypártok osztották meg a beszédrészletet a nyilvánossággal, de az Új Pólus vezetőjének Facebook-hozzászólása nem erre utal. Miután egy kommentelő azt írta Jancsónak az emlegetett közleménye alá, hogy mindezt miért nem a fideszes képviselőknek rója fel, a momentumos politikus valóban azt írta, hogy "az Ön által felsorolt képviselők nem voltak jelen az egyeztetésen. "Meg vagyok döbbenve" - kommentálta a trágárul zsidózó Baranyi.

Senki sem válaszolt

Az Origo a botrány kapcsán tizenkét olyan baloldali politikust kérdezett meg, akik korábban antiszemitizmust kiáltva, nagy hanggal háborogtak Demeter Szilárd PIM-főigazgató visszavont írásán. Az eredmény a várakozásoknak megfelelően alakult: egyikük sem válaszolt megkeresésünkre, egyikük sem követelte Ferencváros baloldali polgármesterének távozását. Ismét bebizonyosodott, hogy a baloldalnak az antiszemitizmus elleni harc egy meggyőződés nélküli és sokszor alaptalanul használt eszköz, és csak addig, amíg az érdekei ezt diktálják.