A hétvégi ügyelet alatt elrendelték a letartóztatását annak a bolgár férfinak, aki pénteken délelőtt majdnem 15 kiló marihuánát próbált meg Szerbián keresztül Magyarországra csempészni az autójában kialakított titkos rekeszekben.

A bolgár sofőr december 18-án, délelőtt fél 10-kor jelentkezett belépésre a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen. Az útlevélvizsgálatot követően tagadó választ adott a vámárura vonatkozó kérdésekre, a pénzügyőrök azonban úgy döntöttek, a biztonság kedvéért átvizsgáűlják az autót.

Nem volt alaptalan a gyanújuk, ugyanis az ellenőrzés során eltávolították a pótkerekeket, és egy titkos rekeszt találtak, melyben a férfi 33 darab, összesen 14800 gramm súlyú csomagot foglaltak le, melyekben marihuána volt.

A férfi ellen kábítószer birtoklása miatt indítottak eljárást. Az ügyészség szökés, rejtőzködés, illetve az eljárás meghiúsításának veszélye miatt javasolta a férfi letartóztatását egy hónapra, melyet a bíróság elrendelt.A végzés azonban nem végleges, a férfi és ügyvédje fellebbezett.