Részegen lopták el főnökük autóját Siófokon, amivel aztán balesetet okoztak Budapesten

A helyszínelés során készült fotó.
A helyszínelés során készült fotó.
Vágólapra másolva!
A három férfi együtt ivott, majd közösen akartak vásárolni még több alkoholt. Ehhez a főnökük autójába ültek, amire nem volt engedélyük, és elindultak. Még Siófokon elkapták őket a rendőrök és az addig vezető férfit elvitték. Ketten ott maradtak az autónál, majd elhatározták, hogy tovább mennek Budapestre.
Vágólapra másolva!

Tavaly novemberben, egy siófoki építkezésen dolgozott a 35, 33 és 27 éves férfi, az egyik nap végén pedig együtt ittak egy közeli munkásszállón.

Amikor megitták az összes italt, annak ellenére, hogy nem használhatták volna, a főnökük autójával indultak útnak, hogy vegyenek még alkoholt.

Út közben a siófoki rendőrök igazoltatták őket. Ennek során,

az addig az autót vezető 35 éves férfit bevitték a rendőrök a siófoki kórházba, hogy további mintákat vegyenek tőle.

A helyszínelés során készült fotó. Forrás: ugyeszseg.hu

A két fiatalabb férfi az autónál maradt, de

olyan részegek voltak, hogy a korábbi rendőri intézkedés ellenére is elhatározták, hogy Budapestre mennek.

A több mint 100 kilométeres út után, Budapestre érve a 33 éves férfi defektet kapott, miközben a 27 éves férfi a hátsó ülésen aludt.

A helyszínelés során készült fotó. Forrás: ugyeszseg.hu

A defekt ellenére a férfi nem állt meg, hanem

tovább közlekedett az autóval, amit egyre nehezebben lehetett irányítani, végül nekiütközött három parkoló autónak, ezután pedig egy buszmegállóban állt meg.

Az ügyészség jármű önkényes elvétele és több rendbeli ittas járművezetés miatt, a két férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést és vezetéstől eltiltást, míg harmadik társukkal szemben közmunkát javasol a bíróságnak.