Menet közben szétvált egy vasúti szerelvény - videó

Vágólapra másolva!
Jelentős késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Győr vonalon, miután a Keleti pályaudvarról Sopronba tartó Lővér InterCity 12 órakor Tatabánya állomás váltókörzetében szétakadt, és egy kocsi első két tengelye kisiklott - tudatta a Mávinform hétfőn.
Vágólapra másolva!

Frissítés: Tatabányán a baleseti vizsgálat ideje alatt,

várhatóan kedd hajnalig nem közlekednek majd a vonatok.

A Mávinformon a baletettel kapcsolatban hétfő délután a következőket írták:

  • Az S10-es győri elővárosi személyvonatok a Déli pályaudvar és Tatabánya között változatlan menetrendben közlekednek. Tatabánya és Tata között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az elővárosi vonatok Győrből Tatáig közlekednek és onnan indulnak vissza a Tatabánya felől pótlóbuszokkal érkező utasokat megvárva Győrbe.
  • A szombathelyi és a soproni InterCity vonatok, továbbá a hegyeshalmi gyors és nemzetközi vonatok a Keleti pályaudvar és Komárom között nem közlekednek. Az utasok a Keleti pályaudvarról az M4-es metróval utazhatnak Kelenföldre, onnan a Déli pályaudvar és Győr közötti S10-es személyvonattal juthatnak el Tatabányára, majd pótlóbuszokkal kell utazniuk Tatára, onnan Komáromig személyvonattal, onnan az InterCity vonatokkal utazhatnak Sopron és Szombathely felé, illetve a nemzetközi vonatokkal Bécs felé. Az IC és nemzetközi vonatok csak Komáromig közlekednek.
  • Az M4-es metró vonalán a BKK elfogadja a vasúti jegyeket és bérleteket.
  • A Szombathelyről a fővárosba, illetve Budapestről a Szombathelyre utazóknak javasoljuk, hogy a Szombathely-Veszprém-Székesfehérvár-Budapest-Déli pályaudvar viszonylatú Bakony IC vonatokkal utazzanak.

Korábban megírtuk, hogy a vonatforgalom Tatabányán szünetel, a MÁV-Start az utasok elszállítását pótlóbuszok forgalomba állításával szervezi. A belesetről készült felvételeket a Komárom-Esztergom megyei hírportálon, a KEMMA-n nézheti meg.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon, a Győr és Sopron, valamint a Győr és Szombathely között közlekedő távolsági és InterCity vonatok menetideje jelentősen meghosszabbodik.

A balesetben nem sérült meg senki.