Meghosszabbították a diákigazolványok érvényességét

koronavírus, vírus, járvány, február, maszk, arcmaszk, védőmaszk, Budapest, megálló, tömegközlekedés, villamos, 2021.02.23.
Vágólapra másolva!
A járványügyi veszélyhelyzet megszűnését követő további 60 napig meghosszabbították a diákigazolványok érvényességét - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, Schanda Tamás.
Vágólapra másolva!

A közlekedési szolgáltatók a járványügyi veszélyhelyzet megszűnését követő további 60 napig elfogadják a diákigazolványokat. Schanda Tamás hozzátette, hogy az intézkedésnek köszönhetően a köznevelésben tanulók a 2019/2020-as tanév érvényesítő matricát, a felsőoktatásban hallgatók pedig a 2019/2020-as tanév I. és II. féléves matricát, illetve a 2020/2021-es tanév I. féléves matricát is használhatják - áll a minisztérium sajtóközleményében.

Schanda Tamás kifejtette: más országokhoz hasonlóan hazánkban is meredeken emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma.

– mondta.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Schanda Tamás emlékeztetett: jelenleg ötfajta vakcina áll a magyar emberek rendelkezésére, és mindenki, aki regisztrált, megkaphatja az első oltást húsvétig, de továbbra is fontos, hogy az emberek alkalmazzák a védekezés már jól bevált módszereit.

– hívta fel a figyelmet a miniszterhelyettes.