Komáromi Zoltán felfüggesztését kéri az újbudai Fidesz László Imre polgármestertől

Vágólapra másolva!
A Fidesz újbudai csoportja csütörtökön közzétett nyílt levelében azt kérte László Imre DK-s polgármestertől, hogy azonnali hatállyal függessze fel Komáromi Zoltán feladatellátását a Szent Kristóf Szakrendelőben. Mint ismert, a házi orvosként tevékenykedő politikus a baloldal oltásellenes kampányának fő arca, korábban azt nyilatkozta, hogy egyes vakcináknál még az is jobb, ha megfertőződik az ember. 
Vágólapra másolva!

Közösségi oldalán jelentette be az újbudai Fidesz, hogy levélben fordult László Imréhez annak érdekében, hogy "azonnal intézkedjen és függessze fel Komáromi Zoltán embertelen és életveszélyes oltásellenes tevékenységét!"

Mint írják, a harmadik hullám veszélyessége ellenére szomorúan tapasztalják, hogy "a baloldali pártok politikusai hónapok óta próbálnak bizonytalanságot kelteni a keletről érkező vakcinák körül, és a harmadik hullám alatt még erősebben támadják az oltásokat, mint valaha".

Ezen a ponton külön kiemelték Komáromi Zoltánt, a DK egészségügyi szakpolitikusát, aki korábban kijelentette, hogy némely vakcina beadásánál még az is jobb, ha megfertőződik az ember. Arra is emlékeztettek, hogy ezt követően folytatta oltásellenes kampányát: legutóbb úgy támadta az indiai és az új kínai oltóanyagokat, és ezzel a szakemberek hozzáértését, hogy elismerte, alig tud valamit az oltóanyagokról.

A Fidesz levelének apropója egyébként az, hogy Komáromi a kerületi Szent Kristóf Szakrendelő egyik vezető munkatársa, egész pontosan az alapellátási igazgatója. Ez többek között Gy. Németh Erzsébet korábbi posztjából derül ki: a DK-s főpolgármester-helyettes március közepén ellátogatott az intézménybe, ahol többek között Komáromi tájékoztatta őt "a jövőbeli tervekről".

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy egy újbudai egészségügyi intézmény egyik vezetője

  • fél nappal az engedélyeztetésük után máris az új vakcinákat támadja,
  • hamis adatokat közöljön a vírusról és a vakcinák hatásmechanizmusáról, valamint
  • politikai indíttatásból a hétköznapi emberek elbizonytalanítását tűzze ki elsődleges céljául.

Éppen ezért arra kérték László Imrét, hogy legalább Újbudán akadályozza meg ezt az emberéleteket veszélyeztető tevékenységet.

- fogalmazták meg követelésüket. Egyúttal emlékeztettek arra, hogy a DK-s polgármester korábban azzal kampányolt, hogy most a járvány leküzdése miatt nem politizálni kell, hanem az itt élőknek segíteni.

Főszerepet vállalt az oltásellenes kampányban

A Demokratikus Koalíció politikusai hónapok óta próbálnak bizonytalanságot kelteni a keletről érkező vakcinák körül.

A kampány egyik legismertebb arca Komáromi Zoltán, aki napi szinten bírálja az orosz, a kínai és most már az indiai oltóanyagot. Annak ellenére, hogy Magyarország ennek köszönheti, hogy uniós szinten a második helyen van átoltottságban lakosságarányosan.

Arról, a baloldali politikus egészségügyi dolgozóként hogyan támadta az oltóanyagokat, ebben és ebben a cikkünkben írtunk. Komárominak nemcsak Újbudán, hanem egy másik DK-s kerületben, Erzsébetvárosban is jók a pozíciói: Ahogy az Origo elsőként számolt be róla, Niedermüller Péter a különleges jogrend általi felhatalmazást kihasználva 1,8 millió forint értékben kötött vele megbízási szerződést.