Már a legalapvetőbb tudományos adatokat is hamisítják Gyurcsányék

Vágólapra másolva!
Minden eddiginél erősebb a harmadik hullám, a brit mutáns koronavírus Magyarországon is csúcsokat dönt, a Demokratikus Koalíció azonban erről nem hajlandó tudomást venni, és egyre erősebben folytatja oltásellenes kampányát. Arató Gergely frakcióvezető-helyettes gátlástalanul ismételgette a parlamentben a már többször megcáfolt hazugságokat, Komáromi Zoltán háziorvos, Gyurcsány egészségügyi szakpolitikusa már fél nappal az engedélyeztetésük után támadta az új vakcinákat, emellett hamis adatokat közölt a vírusról és a vakcinák hatásmechanizmusáról, hogy a kínai vakcina ellen hergeljen. Magyarország a második helyen áll az Európai Unióban a beadott oltásokat tekintve, a baloldal mindent megtesz, hogy aláássa az oltásokba vetett bizalmat.
Vágólapra másolva!

Magyarországon január vége óta tart a koronavírus-járvány harmadik hulláma, ami már előzetesen is sokkal veszélyesebbnek mutatkozott, mint a korábbiak. Az Operatív Törzs tájékoztatása szerint jelenleg a hullám felszálló ágában vagyunk, bár biztató hír, hogy múlt héten már stagnált a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben, ami azt jelentheti, hogy ezekben a napokban tetőzik a járvány Magyarországon.

A DK és más baloldali pártok politikusai a harmadik hullám veszélyei ellenére erősebben támadják az oltásokat, mint valaha.

Régi hazugságok újramelegítve

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese hétfői parlamenti felszólalásában magához képest is szokatlanul durván és hamisan bírálta a közös védekezést. Mint ismert, Arató az egyik kulcsszereplője Gyurcsány Ferencék oltásellenes kampányának, korábban azt mondta egy televíziós műsorban, hogy

Arató most a baloldal szokásos, oltásellenes kommunikációs paneljeit ismételgette, többek között azt állítva, hogy 600 ezer (!) vakcinát tárolnak a raktárakban, amit dugdosnak az emberek elől. Arra ugyanakkor nem tért ki, hogy mindezt honnan vette, és mindez hogyan lenne lehetséges úgy, hogy

Magyarország az uniós tagállamok között második helyen áll az átoltottság tekintetében.

A baloldali politikus felszólalásában végig lekezelően beszélt a komoly magyar sikerről, pedig még a német sajtó is arról írt, hogy Magyarország Európa-bajnok lett oltásban.

Ismét támad Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese hiába döntöget csúcsokat a járvány Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A DK frakcióvezetőjének felszólalására a kormány részéről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára reagált. "Komoly fegyvertény, hogy már több mint másfél millióan kapták meg az oltást, és ez a szám tovább nő majd a napokban. Magyarország nagyon jól áll az átoltottság szempontjából uniós összehasonlításban" - tette helyre Aratót, aki nem volt hajlandó tudomást venni arról, hogy Magyarországon uniós viszonylatban véve is rendkívül jól halad a vakcináció.

Majd beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy amíg itthon az átoltottság 16, addig az uniós tagállamokban 8 százalékos. "Ha ez az összeomlás, akkor mi a brüsszeli?" - tette fel a kérdést. Az államtitkár Arató másik vádjára reagálva úgy fogalmazott,

Dömötör Csaba összegezve elmondta, hogy gyalázat, amit Gyurcsányék művelnek a védekezés hátráltatására. "A baloldal megpróbálja aláásni az oltás elleni bizalmat, mégis azt állítja, hogy nem oltásellenes. Ha az lenne, amit a baloldal szeretne, nem állna ilyen jól az ország az oltás tekintetében" - emelte ki.

Rögtön támadják az új vakcinákat

A parlamenti ülésnap előtt az Operatív Törzs szokásos online sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy a magyar hatóságok két újabb vakcinát, a kínai CanSinót és az indiai Covishieldet engedélyezték. Ahogy megmutattuk, az újonnan jóváhagyott oltóanyagok az úgynevezett vektorvakcinák közé tartoznak, és maximálisan biztonságosak, erős immunválaszt váltanak ki a beoltottakban.

Mint ismert, a Demokratikus Koalíció politikusai hónapok óta próbálnak bizonytalanságot kelteni a keletről érkező (eddig az orosz és a kínai) vakcinák körül. A kampány egyik legismertebb arca Komáromi Zoltán, a párt egészségügyi politikusa, aki gyakorló egészségügyi dolgozóként odáig ment el, hogy egy televíziós adásban azt mondta, hogy némely vakcina beadásánál még az is jobb, ha megfertőződik az ember.

Komáromi hétfő este az ATV-ben tovább folytatta az oltásellenes kampányt. A DK-s szakpolitikus ezúttal sem fogta vissza magát:

bár elismerte, hogy nem sokat tud az indiai és az új kínai oltóanyagokról, mégis elkezdte támadni őket, kétségbe vonva a magyar szakemberek hozzáértését.

Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa az új vakcinákat is támadni kezdte Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A baloldali politikus nemcsak az új, egyébként a hatóságok által biztonságosnak nyilvánított vakcinákról hazudott, hanem a Sinopharmról is.

Mint ismert, Kárász Róbert, a baloldali televízió munkatársa hét nappal az után betegedett meg koronavírusban, hogy beoltották a kínai oltóanyaggal. Komáromi ezt hozta fel, felháborodott hangon, azt sugallva, hogy a kínai vakcina nem véd. Pedig az oltás utáni napokban történő megfertőződés egyáltalán nem szokatlan, egyetlen oltóanyag esetén sem.

A koronavírus lappangási ideje ugyanis 2-14 nap,

vagyis az sem lehetetlen, hogy még az oltás előtt fertőződött meg. Komáromi mégis azt mondta, hogy ez az idő csak 3-4 nap. Ráadásul

közismert, hogy az oltóanyagok nagyjából egy-két héttel a beadás után kezdik kifejteni a hatásukat,

a teljes védelem pedig a második vakcina beadása után 1-2 héttel alakul ki. Külön érdekesség, hogy Kárász elmondása szerint háziorvosa azt mondta neki, ha nem kapta volna meg az oltást, kórházba került volna.

Elképesztő, hogy

Komáromi gyakorló háziorvos létére hamis adatokat közöl, hogy a kínai vakcina ellen hergelhessen.

Még az oltóanyagokat is visszaküldik

Emlékezetes, hogy Szaniszló Sándor pestszentlőrinci polgármester múlt héten azt közölte közösségi oldalán, hogy a jelentkezők hiánya miatt több száz adag kínai vakcinát elszállítanak a kerületből. Értelemszerűen ezzel azt sugalmazta, hogy mivel az oltóanyag nem megbízható, ezért az emberek nem tartanak rá igényt. Bejelentését követően a kommentfelületen több százan kifogásolták, hogy a baloldali városvezetés egyáltalán nem ajánlotta fel számukra a Sinopharmot, amit egyébként minden probléma nélkül elfogadtak volna. A tömegfelháborodás következtében Szaniszló előbb ötször módosította, majd végül törölte posztját.

A DK-s politikus ezután ellentámadásba próbált kezdeni, és előbb egy posztban, majd egy Facebook-videóban bizonygatta, hogy nem oltásellenes. Utóbbiban egyenesen azt állította, hogy az önkormányzat levélben folytatott kampányt az oltások mellett. Csakhogy az Origóhoz eljuttattak egy példányt a lakossági kérdőívből, ami nem ezt mutatja. Az anyagban ugyanis arra buzdítják a helyieket, hogy csak a magyar és európai uniós hatóságok által egyaránt jóváhagyott oltásra jelentkezzenek (azaz az oroszra és a kínaira ne).

A kínai vakcinák elszállításával kampányolt Szaniszló Sándor, a DK pestszentlőrinci polgármestere Forrás: Facebook/Demokratikus Koalíció

A politikus az Egyenes Beszéd múlt heti műsorában elismerte, hogy Pestszentlőrincen alig adtak be vakcinát, a lakosok mindössze hat százaléka kapta meg eddig az első oltást. Mint ismert, ez bőven az országos átlag alatt van, ami jól mutatja, hogy a baloldali vezetésű kerületben nem olyan ütemben zajlik a vakcináció, ahogy az normális lenne.

Az ügyben büntetőfeljelentést tettek Szaniszló ellen, aminek kapcsán az Origo megkérdezte ifj. Lomnici Zoltánt, a Századvég jogi szakértőjét, az ügynek lehetnek-e jogi következményei, és ha igen, pontosan mik azok. A jogász szerint indokolt lehet a büntetőjog eszközeivel fellépni a vakcinákkal kapcsolatos megtévesztő és a hatékony védekezést akadályozó véleményekkel szemben.

Egy DK-s háziorvos nem adja be az oltást

Szintén országos botrány lett abból, hogy Kiss Csaba erdőkertesi háziorvos, az LMP korábbi országgyűlési képviselőjelöltje a harmadik hullám közepén hippokratészi esküjét megszegve megtagadja betegeitől az oltást. Az egészségügyi dolgozó sem a nyugati, sem a keleti vakcinákat nem hajlandó beadni a betegeinek, még akkor sem, ha azt kifejezetten kérik tőle. Mivel mindössze két háziorvos praktizál a településen, ezért a történtek nagy riadalmat okoztak a helyiek körében. Nem mellékes, hogy Kisshez összesen 2500-an tartoznak, így sokakat érint az akció.

A Pest Megyei Kormányhivatal a múlt héten azt közölte, hogy egymillió forintos egészségügyi bírságot szab ki az erdőkertesi háziorvos praxisára. A bírságot azzal indokolták, hogy Kiss oltásmegtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és jogi előírásoknak is. Futó Barnabás ügyvéd pedig arról beszélt az ügy kapcsán, hogy akár büntetőjogi felelősség is terhelheti a háziorvost.

Ennek ellenére a 444 hétfő reggel egy közel hétperces videós interjút közölt vele, "Most olyan világot élünk, hogy ha nem egyezik a véleményed, lenyomnak" címen. Az anyagban egy pillanatig sem firtatták, miért problémás Kiss hozzáállása, helyette terepet biztosítottak arra, hogy megmagyarázza, miért nem adja be betegeinek az életmentő oltóanyagot. A 444 előtt az RTL Klub Híradója és az ATV is népszerűsítette Kisst, amiből jól látszik, hogy a baloldali média is beszállt Gyurcsányék oltásellenes kampányába.