Életveszélyes állapotban van a Flórián téri felüljáró, betondarabok hullanak róla

Vágólapra másolva!
Bús Balázs, Óbuda volt polgármestere, a Fidesz választókerületi elnöke nyílt levélben fordult a Flórián téri felüljáró kapcsán Karácsony Gergely főpolgármesterhez. Az építmény ugyanis életveszélyes állapotban van, a szerkezetről lehulló betondarabok veszélyeztetik a gyalogosok, a kerékpárral közlekedők és az autósok testi épségét. A kormánypárti politikus azt kéri a főpolgármestertől: a Flórián téri felüljáró ne jusson a Lánchíd sorsára, ennek érdekében lásson haladéktalanul munkához, és valósítsa meg a kész terveket.
Vágólapra másolva!

"Óbuda legforgalmasabb felüljárója a lehulló betondarabok miatt életveszélyessé vált mind a gyalogosok, mind az autósok számára " - jelentette ki Bús Balázs a minap közösségi oldalán közzétett videójában, kiemelve, hogy helyi lakosok keresték meg a problémával. A felvételen valóban az látható, hogy

az Aquincumi Múzeum által fenntartott Fürdő Múzeumnál betondarabok hevernek, és ezeket a balesetveszély miatt elkerítették.

Mint a politikus kiemelte, az előző városvezetés elkezdte a Flórián téri felüljáró felújításának az előkészítését, amit sikerült teljes mértékben befejezni. "Karácsony Gergelyéknek már csak biztosítaniuk kellene rá a forrást" - nyomatékosította Bús Balázs, aki szerint nem halogatható tovább a projekt. Szavaiból az is kiderült, az ügyben megkereste Kiss László DK-s polgármestert, azt kérve tőle, hogy "haladéktalanul intézkedjen, és biztosítsa az óbudaiak biztonságát."

Ezt követően a fideszes politikus nyílt levélben fordult Karácsony Gergelyhez, arra hívva fel a baloldali városvezető figyelmét, hogy a Flórián téri felüljáró életveszélyes állapotban van. Miután ismertette a kialakult helyzetet, világossá tette, hogy a terület jelenlegi állapota nem tesz lehetővé további halasztást, így a beruházást haladéktalanul el kell kezdeni.

Mint írta, a felüljáró felújításának terve nem újkeletű, többször felkerült már a fővárosi közgyűlés napirendjei közé. "A Flórián téri felüljáró kivitelezési tervei, ahogyan arról Zugló korábbi polgármestereként Önnek is tudnia kell, teljes mértékben elő vannak készítve, tavaly a szerződést is aláírták a főváros illetékesei, a munka mégsem kezdődött el" - emlékeztette a főpolgármestert.

Bús Balázs azt szeretné, ha "a Flórián téri felüljáró nem jutna a Lánchíd sorsára". Ezért azt kérte Karácsonytól, hogy a főváros lásson munkához és valósítsa meg a kész terveket, továbbá szólítsa fel az óbudai kerületvezetést, tegyen lépéseket az óbudaiak biztonságának védelme érdekében.