Gyurcsány és a baloldal bármikor képes rárontani az országra, amikor a hatalmi érdekei kívánják

oltásellenes, baloldal, Országgyűlés, Gyurcsány Ferenc
Budapest, 2020. május 20. Gyurcsány Ferenc, a DK vezérszónoka felszólal a különleges gazdasági övezetről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló kormányzati előterjesztés általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 20-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Ez már világos beszéd, amit az elmúlt napokban csinált azzal, hogy kihívta a kormányfőt, szomorú, hogy 15 évvel az őszödi beszéd után még mindig Ön a baloldal vezetője - mindezt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszolta Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalására hétfőn az Országgyűlésben. Szó volt ma a Gyurcsány család zavaros ügyeiről is.
Vágólapra másolva!

Amit Ön és Dobrev Klára művelt, az nagyon lent van - mondta Budai Gyula napirend előtt. A Fidesz képviselője felidézte a Motim privatizációját, továbbá a sukorói telekcsere ügyét, valamint a Welt 2000 Kft. ügyét. Az utóbbi ügyben 18,5 milliárd forintos büntetést kapott Magyarország.

Budai elmondta, hogy Czeglédy Csabának az Altus 300 milliós kölcsönt adott, és az is felmerült, hogy az uniós forrásokból jutott pénz a Human Operator megsegítésére. Az már tényleg a legalja, hogy Dobrev szerint több rendőr sérült meg 2006-ban, mint tüntető - tette hozzá. Sokkal jobb lenne, ha az eddig felmerült ügyekről elmondaná az igazságot, ez lenne az igazi igazságbeszéd, és utána foglalkozna másokkal - mondta Budai.

Budai Gyula: Gyurcsány elnök úr, ha már lopásról beszél, akkor mi a véleménye Czeglédy Csaba 6,3 milliárdos lopási ügyéről? Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az elmúlt egy hétben nagyon sokszor idézték Gyurcsány Ferenc szavait, most pedig az áldozatok szavait fogom felidézni - így válaszolt Rétvári Bence. Szólt arról is, hogy emberek szemét lőtték ki, békésen emlékező emberekre támadtak, és mindezt Gyurcsány utasítására tették.

Rétvári Bence szerint mindezek után Karácsony Gergely visszahozta a Városházára a Gyurcsány-kormányt.

A cél munkahelyek teremtése

Minden tragédia, minden krízis után újra kell indulni, még akkor is, ha jelentős veszteségeket szenvedtünk el - mondta Simicskó István napirend előtt. A KDNP frakcióvezetője szólt arról is, hogy a kormány mindent megtett, hogy minél több ember minél hamarabb kapja meg a védőoltást. Mindennek köszönhetően számos életet sikerült megmenteni, és több mint 5 millió embert sikerült beoltani - tette hozzá.

A jövő évi költségvetés is arról szól, hogy az újraindítás feltételeit megteremtsük - mondta a frakcióvezető.

Simicskó István: Minden helyzetben újra kell kezdeni Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Tállai András minderre azt válaszolta, hogy a kormány filozófiája a koronavírus-válság alatt sem változott, mivel a munkahelyek megőrzése és újak teremtése a legfontosabb.

Kiemelt figyelem jut a családok támogatására és az idősek megbecsülésére

- tette hozzá a Pénzügyminisztérium államtitkára. Magyarország a járvány utáni világgazdasági korszak nyertese lehet - mondta az államtitkár. A 2022-es költségvetés legfontosabb célja, hogy forrásokat tegyen a gazdaság újraindítása mellé.

Egy százaléknál is kevesebb Karácsony

Gyurcsány Ferenc napirend előtt azt mondta, hogy a kabinet semmilyen konzultációt nem folytatott Paks és a Fudan Egyetem ügyében, valamint a minimálnyugdíjról sem. Dömötör Csaba minderre azt mondta, lehet, hogy még egy százaléknál is kevesebb a baloldalon Karácsony.

- tette hozzá. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint, ha nem lenne kormányzás, akkor nem csökkenne a fiatalok személyi jövedelemadója, nem lenne Magyar Falu Program, nem lenne a 13. havi nyugdíj visszaépítése.

Mára a baloldalon több mint 99 százalék Gyurcsány van Forrás: MTI/Kovács Tamás

Bármikor képesek rárontani a nemzetre

- tette hozzá. Ugyanazt a politizálást csinálják, mint 15 évvel ezelőtt - mondta Dömötör. Aki bizonytalan abban, hogy elfogadja a helyzetértékelésünket, érdemes megnéznie, mit csinált a baloldal a járványkezelés idején.

A baloldal bármikor képes volt rárontani az országára, amikor a hatalmi érdekei kívánták - mondta Dömötör. Amikor Ön Őszödön volt, akkor a magyarok szemébe hazudott, az nagyon lent volt, és a mai napig azon az erkölcsi mélyponton van. Mi készen állunk arra, hogy a múlttal megküzdjünk - zárta válaszát Dömötör.

Nagyot sok pénzt vettek volna el az emberektől

Önök azt mondták, hogy növelni kell az emberek jövedelmét, miközben amikor kormányon voltak, elvették a magyar nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat, míg a mostani kormány ezt visszaépíti - így reagált Rétvári Bence Harangozó Tamás (MSZP) felszólalására. Az Emmi államtitkára szólt arról is, hogy jelentősen nőtt az orvosok és az ápolók fizetése, miközben a baloldal nemet mondott a hitelmoratóriumra.

A baloldal 566 milliárd forintot vett volna el az emberektől, ha a kormánypártok elfogadták volna a baloldali javaslatokat

- mondta Rétvári.

Rétvári Bence: Összevissza beszél a baloldal Forrás: MTI/Kovács Tamás

A kisembereket sarcolná meg a baloldal

A magyarok 53 százaléka már megkapta a védőoltást, míg a regisztráltak 90 százaléka kapott oltást - ezt válaszolta Orbán Balázs Kocsis-Cake Olivio (PM) felszólalására. A Miniszterelnökség államtitkára közölte, hogy a magyar miniszterelnököt nem a brüsszeli bürokraták és nem Soros György választja meg, hanem a magyar nép.

A baloldal mindig a kisembereket sarcolta meg, és a mostani programjuk is erről szól - tette hozzá. Orbán Balázs ismertetése szerint a baloldal 3 kulcsos személyi jövedelemadót akar, megnyirbálnák a családtámogatásokat, valamint emelnék a társasági adót.

A klímavédelemről csak beszél a baloldal

Nagyon szomorú, hogy Önök politikai kérdést akarnak csinálni egy olyan kérdésből, ami mindnyájunk jövőjét befolyásolja - így válaszolt Schanda Tamás Schmuck Erzsébetnek (LMP). A klímaváltozás mindenkit érint - tette hozzá.

- emlékeztetett az ITM államtitkára. Schanda szólt arról is, hogy Karácsony is gyakran beszél környezetvédelemről, miközben leszereli a fővárosi kukák negyedét, és átgondolatlan biciklisáv-felfestésekkel óriási közlekedési dugókat okoz.