59 migránst zsúfolt egy teherautó rakterébe a román embercsempész

migráns, embercsempész, teherautó
Vágólapra másolva!
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy román férfi ellen, aki 2020 decemberében egy teherautóban embertelen körülmények között 59 migránst akart a szerb-magyar határtól Ausztriába szállítani, de a rendőrök Kiskunhalason elfogták.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a román vádlott egy ismeretlen ember megbízásából 2020. december 18-án Romániából Magyarországra utazott, majd

egy Tököl melletti benzinkúton átvett egy teherautót, amivel a migránsokat kellett szállítania.

A vádlott ezután az ismeretlen megbízótól kapott GPS-koordinátáknak megfelelően a szerb-magyar határhoz, Kunbaja környékére hajtott.

Itt felvett a teherautóba 59 illegális bevándorlót, akiket elkezdett Ausztria felé szállítani.

2020. december 19-én reggel azonban a Készenléti Rendőrség járőrei Kiskunhalas belterületén megállították és elfogták őket.

Forrás: police.hu

A teherautóban a migránsok egy forgácslapokkal és szalmabálákkal körülkerített búvóhelyen utaztak, ami két részből állt. A raktér belsejében lévő rész sötét, büdös és levegőtlen volt, a bevándorlóknak összekuporodva, kényelmetlen testhelyzetben kellett utazniuk.

A vádlott a sikeres szállításért 1.000 eurót kapott volna, de a lebukás miatt nem jutott a pénzhez.

A járási ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat a csempészett migránsok sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint kiutasítás kiszabását indítványozza vele szemben. Az ügyész indítványozta a lefoglalt csempészjármű és az embercsempészéshez használt mobiltelefon elkobzását is. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!