Csalásból származó pénzt mosott tisztára egy magyar nő

illusztráció, rendőrség, rendőrautó, rendőr
Vágólapra másolva!
Egy magyar nőnek, aki ösztöndíjjal volt kint Finnországban ajánlott tett tartozásbehajtással kapcsolatos munkát ígérve egy ismeretlen személy. A nőnek az volt a feladata, hogy számlát nyisson, majd az arra érkező összeget tovább küldje Oroszországba. A bíróság most elítélte pénzmosás miatt.
Vágólapra másolva!

A 21 éves nő tanulmányi ösztöndíjjal volt kint Finnországban, amikor egy ismeretlen személy 2018-ban, egy közösségi oldalon megkereste és egy tartozásbehajtással kapcsolatos munkát ajánlott neki. A nő elfogadta az ajánlatot, ami azzal járt, hogy nyitni kellett egy bankszámlát az egyik finn banknál, aminek az adatit elküldte a megbízónak.

A számlára érkező 1,2 millió forintnyi eurót felvette, majd egy pénzküldő szolgáltatással tovább küldte Moszkvába, két orosz nevű személynek.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A pénzt valójában csalással szerezték. Az egyik csaló úgy szerzett pénzt egy külföldi férfitól, hogy azt állította, meg kell újítani a bankkártyáját, így hozzáfértek a pénzéhez.

Az ügyben a finn rendőrség kezdett el nyomozni, majd a magyar hatóságok átvették és meggyanúsították a magyar nőt. Az ügyészség pénzmosás miatt emelt vádat ellene. A bíróság tárgyalás nélkül 1 év, 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ügyészség elfogadta az ítéletet, a nő még fellebbezhet – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.