Karácsony Gergely az adjunktusi fizetéséről is hazudott

Karácsony Gergely, sajtótájékoztató, Városháza, Budapest, főpolgármester
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely kétszer annyit keresett adjunktusként 2008-ban, mint amennyiről a főpolgármester a múlt heti nyilatkozataiban beszélt - írja a Magyar Nemzet. A lap birtokába jutott információk egyértelműen cáfolják a Gyurcsány-show szereplőjét. A hazugságspirálba keveredett főpolgármesterről egyértelműen kiderült az utóbbi időszakban, hogy kivételezett személy, egy szűk, korrupt baloldali elit tagja.
Vágólapra másolva!

Egy múlt heti fórumon Karácsony Gergely azt állította a Mediaworks Hírcentrumának kérdésére, hogy nagyjából százezer forintot keresett.

Úgy tűnik azonban, hogy Budapest főpolgármestere, miként annak idején a nyelvvizsgájáról, úgy most egykori fizetéséről is füllentett.

A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanis Karácsony Gergely adjunktusi fizetése már 2008-tól havi 218 ezer forint volt, vagyis több mint a duplája, mint amennyit a főpolgármester említett.

Az ügyben a Magyar Nemzet megkereste a Főpolgármesteri Hivatalt a következő kérdéssel: "Igaz-e, hogy Karácsony Gergely 2008-tól havi 218 ezer forintot keresett adjunktusként?"

A Városháza azt válaszolta:

kérdésükkel forduljanak a Corvinus Egyetemhez, ők tudnak erről felvilágosítást adni, nem a Főpolgármesteri Hivatal.

Érdemes felidézni azt, hogy nem ez volt az első eset, hogy hazugságon kapta a nyilvánosság Karácsony Gergelyt. A főpolgármester például – állítása ellenére – nem rendelkezett középfokú nyelvvizsgával, ami előírás lett volna egyetemi oktatói munkájához. A főpolgármester nem rendelkezett államilag elismert nyelvvizsgával, hanem mindössze egy lektorátusi nyelvvizsgával rendelkezett, amely nem lett volna elegendő ahhoz, hogy jogszerűen oktasson az egyetemen. Karácsony azt állította, hogy rendelkezik középfokú állami nyelvvizsgával, azonban kiderült, hogy lódított ezzel kapcsolatosan a Gyurcsány-show főszereplője.

Az Oktatási Hivatal (OH) nyelvvizsgáztatási akkreditációs osztályának állásfoglalása szerint Karácsony nyelvi papírja soha nem számított állami vagy államilag elismert nyelvvizsgának.

A főpolgármester által emlegetett lektorátusi vizsga nehézségi fokát tekintve semmiképpen sem ér fel a középfokú „C" típusú állami nyelvvizsga szintjével. Karácsony kezdetben azt bizonygatta, hogy tud angolul, és erről papírja is van. Májusban, egy magyarázkodó Facebook-bejegyzésében trükkösen azt érzékeltette, hogy középfokú nyelvvizsgája van. Röviddel ezt követően azonban ő maga ismerte el, hogy ami neki van, az nem az államilag elismert nyelvi bizonyítvány, hanem mindössze a fent említett lektorátusi nyelvvizsga.

Az Origo is beszámolt róla korábban, hogy lezárult az Oktatási Hivatal átfogó vizsgálata, melyben 32 oktató helyzetét tekintették át, és a hivatal arra jutott:

Karácsonyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem, ugyanis hiányzott az ehhez szükséges nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony.

Más oktatónál ugyanakkor nem találtak problémákat. A főpolgármester először minden felelősséget a Corvinus Egyetemre hárított az alkalmazása körüli botrányban, úgy fogalmazott, hogy ő csupán végezte a munkáját, azóta azonban érdemben nem hajlandó megszólalni az ügyben.

Érdemes megtekinteni azt, ahogy a nyelvtudásáról hazudó Karácsony egy angol nyelvű baloldali konferencián még angolul sem tudott köszönni a résztvevőknek.

Emlékezetes az a kínos lelepleződés is, ahogy a nyelvtudásáról hazudó főpolgármester lebukott azon, hogy egy nemzetközi konferencián tolmácsgépet használt, és végig magyarul beszélt. A stábja gondosan ügyelt arra, hogy a közösségi médiában olyan képeket töltsenek fel az eseményről, ahol nem látszik a tolmácsgép, azonban nagyon hamar lebuktak, mert az eseményről videó is készült, ahol egyértelműen látszik az, hogy Karácsony nem tud beszélgetni angolul.

Nemrég az is kiderült, hogy Karácsony protekciók és pártkapcsolatok segítségével építette karrierjét a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldali kormányok alatt.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A Gyurcsány-kormány idején Karácsony egyre magasabbra emelkedett a ranglétrán, mind a Corvinuson, mind a Medián Közvélemény-kutatónál, amely akkor a főpolgármester fő munkahelye volt.

Karácsony egyszerre dolgozott a Mediánnál, a Corvinuson és a Miniszterelnöki Hivatalnál is. A Mediánnál 2000-től kutatásvezető volt, 2007-2009 között kutatási igazgató volt a cégnél.

Ebben az időszakban több mint másfél milliárd forintnyi megrendelést kapott a baloldali kormányoktól 2006 és 2010 között.

Ennek jelentős részét épp Karácsony másik munkahelyétől, a Miniszterelnöki Hivataltól nyerte el a közvélemény-kutató cég.