Mosolyogva hallgatta a villanyszerelők meggyilkolásával vádolt vállalkozó a rokonok vallomásait

Mácsik Zoltán, Orlik Vilmos
Vágólapra másolva!
Szerdán folytatódott a tárgyalás a két eltűnt villanyszerelő, Orlik Vilmos és Mácsik Zoltán ügyében. A vád szerint mindkettejüket ugyanaz a vállalkozó, É. Imre ölte meg, mert sok pénzzel tartozott nekik. A bíróságon tanúként hallgatták meg Mácsik Zoltán feleségét és lányát. Mindketten előre megérezték, hogy a férfival valami baj történt, és abban is biztosak, hogy a vállalkozó végzett velük. A vallomásokat É. Imre faarccal, néha mosolyogva hallgatta végig – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A győri vállalkozót, É. Imrét azzal vádolják, hogy meggyilkolt két villanyszerelőt, Orlik Vilmost és Mácsik Zoltánt, mert tartozott nekik.

Mindkettejükkel megbeszélt egy találkozót, és aztán végzett velük.

A vállalkozó eddig egy gyilkosságot sem ismert be.

Mácsik Zoltán és Orlik Vilmos Forrás: police.hu

A szerdai tárgyaláson először Mácsik Zoltán felesége tett vallomást. Az asszony többször elsírta magát, amikor felidézte férje eltűnésének napját. Vallomása szerint már a rendőrségi bejelentés után érezte, hogy baj van, és ez az érzés csak erősödött benne, amikor megtudta, hogy pár évvel korábban egy másik villanyszerelő, Orlik Vilmos is rejtélyes körülmények között tűnt el – írja a Bors.

„Azóta megállt az életünk. Ott biztossá vált, hogy szörnyűség történt Zolival, és ennek az embernek köze van hozzá. Ez az érzés azóta sem változott.

– mondta az asszony zokogva a bíróságon, majd hozzátette, hogy akkoriban a 30. házassági évfordulójukra készültek. Zoltán újra megkérte a kezét, és azt tervezték, hogy pótolják az elmaradt nászútjukat.

– tette hozzá az asszony, aki soha nem fog megbocsátani a vállalkozónak.

Ahogy az asszony, úgy a lánya is megérezte, hogy valami baj történhetett az apjával. Elmondása szerint aznap olyan érzéssel kelt fel, hogy fel kell hívnia a férfit.

– mondta sírva a lány.

Mácsik Zoltán rokonainak vallomását É. Imre rezzenéstelen arccal, sőt, néha mosolyogva hallgatta végig. Ezt több rokon is nehezményezte.

– üvöltötte oda neki Mácsik Zoltán egyik testvére.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a vád szerint É. Imre 2015-ben anyagi gondokkal küzdött, de a munkájához egy kotrógépre volt szüksége. Megkérte Orlik Vilmost, hogy béreljen neki egyet Ausztriából.

Miután ez megtörtént, megölte a villanyszerelőt, hogy végleg megtarthassa a munkagépet.

Később, 2018 márciusában, Mácsik Zoltánnal beszélt meg találkozót. Azt mondta neki, hogy vissza akarja neki adni a több mint 10 ezer eurós tartozását, és egy új munkája is van számára. A találkozó közben meggyilkolta a férfit, a holttestét pedig elrejtette.