18 millió forintnyi készpénz, összetört luxusautó, autópályán heverő szavazólapok - és mi jöhet még?

M3 autópálya, BMW, baleset, autó
Vágólapra másolva!
Szeptember 22-én szerda este Gödöllő térségében az M3-as autópályán történt egy igencsak furcsa baleset. A balesetet szenvedő BMW-ben és a helyszínen rengeteg előválasztási szavazólapot és 18 millió forintnyi készpénzt találtak. Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből szállították a szavazólapokat Budapestre, miközben balesetet szenvedett az autó. A sofőr kirepült az autóból, súlyos sérüléseket szenvedett. A különös baleset szálai a Jobbikhoz és Márki-Zay Péterhez vezetnek.
Vágólapra másolva!

A szeptember 22-én történt baleset körülményeiről elsőként számolt be az Origo.

A balesetet szenvedett autó és a jól látható szavazólapok a földön Forrás: PMKI Aszód Örs/ baleset-info.hu

Az eset furcsasága az, hogy a baleset helyszínén készült több képen is az látszik, hogy a balesetet szenvedett autóban és közvetlenül mellette rengeteg előválasztási komédiában használt szavazólapot találtak, ami igencsak megkérdőjelezi az egész bohóckodás hitelességét, hiszen egy normális választásban így a szavazólapokat nem megengedett szállítani. Ez teljes mértékben megerősíti azt, hogy valójában az egész egy előre lejátszott esemény. Helyszíni információink szerint 18 millió forintnyi készpénzt is találtak az autóban a hatóságok.

A balesetet követő napon a Bennfentes a helyszínen járt, ahol a felvételük tanúsága szerint a baleset helyszínén, az út mellett még ott voltak az előválasztási komédia szavazólapjai.

A Bennfentes értékelése szerint több kérdést is felvet a különös baleset, éspedig hogy mire kellett ennyi készpénz, amit a betonoszlopnak csapódódott autóban találtak, illetve az, hogy

esetleg valakinek nem állt-e érdekében az, hogy a borsodi szavazólapok megérkezzenek Budapestre.

A balesetet követően a számos felmerülő furcsaság miatt az Origo kérdéssel fordult a baloldali pártokhoz, hogy tisztázzák a helyzetet, azonban nem tőlük, hanem az "Országos Előválasztási Irodától" érkezett válasz, ami még tovább fokozta a furcsaságokat a baleset körül.

Arról kérdeztük a pártokat, hogy kezdeményeznek-e vizsgálatot az Országos Előválasztási Bizottságnál az ügyben. Egy valódi választás során a szavazólapok efféle szállítása teljesen szabálytalan lenne. Ez pedig megint csak azt mutatja, hogy az egész egy színjáték, mint ahogy az Origo ezt többször is megírta már. Második kérdésünk azt volt a pártok felé, hogy megerősítik-e azt, hogy nagy összegű készpénz volt az autóban, és ha igen mire kellett a 18 millió forintnyi összeg?

Az Origo által feltett kérdésekre érdekes módon nem a pártok, hanem az Országos Előválasztási Bizottság válaszolt. Állításuk szerint semmi szabálytalan sem történt, mivel az autóval szállított szavazólapok nem voltak hitelesítve, azokat mindössze egy aktivista szállította. Azt állították, hogy

Válaszukban hozzátették, hogy a szavazási időszakon kívül nem lehet szavazni, a baleset pedig éjjel történt. Tehát ez a válasz azt sugallja, hogy az autóban szállított szavazólapok kitöltetlen szavazólapok voltak, amivel még nem szavaztak.

A probléma ezzel az, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből miért szállították az üres szavazólapokat Budapestre? Hiszen a baleset az M3-as autópálya Budapest felé tartó oldalán történt. Erre nincs válasz.

A másik furcsaság, hogy

ha a baleset következtében nem történt semmi szabálytalan, akkor a balesetet követő napon miért állt le a szavazás a borsodi körzetben?

Időközben kiderült az is, hogy az ózdi Gyurcsány-show szervezője, koordinátora az a férfi, aki szerdán este BMW gépkocsijával súlyos balesetet szenvedett az M3-as autópályán, Gödöllő térségében. B. László Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester mozgalmában (MMM) politizál.

Ahogy azt az Origo is megírta, B. László volt az, aki a szavazást akadályozó olaszliszkai mélyszegénységben élő embereket Ózdra rendelte, hogy akik nem a náci karlendítő Farkas Péter Barnabás jobbikos politikusra adnák le a voksukat, azok ne tehessék meg.

Farkas Péter Barnabás, a náci karlendítő jobbikos Forrás: ATV

Egy sértett egészen konkrétan azt állította, hogy miután kiderült, hogy nem a náci karlendítős jobbikosra szeretne szavazni, egész egyszerűen megfogták és kirakták a sátorból. B. László több fotón is szerepel verőemberekkel. Az ügyben megszólalt Fidrus Péter, egy, a Jobbikból korábban kilépett ózdi önkormányzati képviselő. Facebook-oldalán arról írt – időközben eltávolította a bejegyzést -, hogy a rendbontó csoportot B. László szervezte a városba, és a borsodi körzetben B. László látta el a Gyurcsány-show koordinálást a Jobbik megbízásából.

Mint már fentebb említettük, miután B. László Gödöllő térségében súlyos balesetet szenvedett, Ózdon a szavazás leállt.

Egyes értesülések szerint a baleset előtt szerda esete valamilyen közös bulit tartottak a baloldali pártok helyi emberei, és ezen állítólag ott volt a balesetet szenvedett B. László is. A bulit követően indult útnak valamiért B. László Budapestre.

B. Lászlóról kiderült, hogy nemcsak a helyi Gyurcsány-show koordinátora, hanem ő is politizál a baloldali Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) színeiben.

A Hír TV információi szerint, ahogy arról az Origo is beszámolt, nem csupán az ózdi alpolgármesternek nem tetsző „előválasztók" távoltartásával bízta meg B. László az olaszliszkai mélyszegénységben élő embereket, hanem szavazatvásárlás is történhetett a borsodi körzetben.

Az ő vallomásuk alapján, akik közülük szavaztak Farkas Péter Barnabásra, azok kaptak fejenként 3 ezer forintot.

Tehát lehetséges, hogy ezért is volt 18 millió forint készpénz B. László luxus BMW-jében, ami további kérdéseket is felvet a komédiával kapcsolatosan, aminek már amúgy is előre borítékolható a végeredménye.

Később Márki-Zay Péter a Mediaworks Hírcentrumának elismerte, hogy személyesen ismeri a balesetet szenvedő B. Lászlót.