Három héten belül börtönbe került a férfi, aki megszökött a bűnügyi felügyeletből

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
A tatabányai férfi korábban megverte, és kirabolta egy ismerősét, ezért a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét. Azonban alig két hét múlva levágta a lábáról a nyomkövető eszközt, és megszökött a lakásából. 20 nap múlva a rendőrök elfogatóparancs alapján fogták el, ám ekkor már nem úszta meg a letartóztatást.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség rablás és súlyos testi sértés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot korábban azzal az férfival szemben, aki

2020. április 2-án Tatabányán egy ismerősével együtt annak telefonján zenét hallgatott, eközben kikapta a kezéből a telefont, majd ellopta. Ezután a biciklijét is elvette tőle. Amikor az ismerős visszakérte a telefont és a biciklit, a férfi fejbe rúgta, és ököllel megütötte.

A bántalmazott férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, de csak a szerencsének köszönhető, hogy nem súlyosabbat.

A bíróság július 6-án elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét,

előírta, hogy a megjelölt tatabányai lakást engedély nélkül nem hagyhatja el, emellett nyomkövető eszköz használatát rendelte el ennek ellenőrzésére.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A férfi az eszközt

július 19-én levágta a lábáról, majd a megszökött a tatabányai lakásból.

A helyi rendőrök a szökésben lévő férfit

augusztus 8-án elfogatóparancs alapján fogták el, majd ezt követően elrendelték a letartóztatását. Az ügyészség fogolyszökés miatt is vádiratot nyújtott be a bírósághoz,

azzal hogy az ügyet egyesítse a rablás és testi sértés miatt folyamatban lévő eljáráshoz.