A DK volt alelnöke is az orosz és a kínai vakcinák ellen kampányol, nyíltan támadja azokat

Horn Gyula születésnapja, MSZP, szocialisták, Bauer Tamás
Vágólapra másolva!
Bauer Tamás, a Demokratikus Koalíció (DK) volt alelnöke, jelenlegi tagja pártja kommunikációjának megfelelően oltásellenes gondolatokat tett közzé közösségi oldalán. A baloldali politikus arról írt, hogy nem ért egyet azzal, hogy az Orbán-kormány engedélyezte az orosz és kínai vakcinákat. Mint ismert, a baloldali képviselők januárban határozati javaslatot nyújtottak be a Parlamentben annak érdekében, hogy megakadályozzák a Sinopharm hazai használatát. 
Vágólapra másolva!

"Sokan voltak és vannak az ismerőseim között, akik sokáig gondolkoztak, hogy elfogadják-e az oltást a felajánlott orosz vagy kínai vakcinával. Ki-ki maga döntött így vagy úgy" - írja Bauer Tamás, akinek soraiból párttársának, Komáromi Zoltánnak a gondolatai köszönnek vissza.

Emlékezetes, a DK egészségügyi szakpolitikusa korábban kijelentette, hogy vitatkozik azzal az állásponttal, miszerint mindegyik vakcina jobb, mint a betegség. Bauer ennek folyományaként úgy folytatja, hogy nem ért egyet azokkal, akik "fenntartás nélkül jó döntésnek tartják az Orbán-kormány orosz és kínai vakcinák alkalmazására irányuló döntését". Megfordítva ez az jelenti, hogy

a DK volt alelnöke nem ért egyet azzal, hogy a kormány engedélyezte a keleti oltóanyagokat.

Pártja oltásellenes kommunikációjába tökéletesen illeszkedve még azt is hozzáteszi, hogy szerinte nincsenek megnyugtató adatok sem a Szputnyik V, sem a Sinopharm tömeges fázisban való használatáról.

Bauer Tamás is támadja a keleti oltóanyagokat Fotó: origo

Az oltásellenes hazai baloldal az elmúlt napokban ismét a kínai vakcinát támadja. Vadai Ágnes DK-s és Hadházy Ákos független parlamenti képviselő is újból nekirontott a Sinopharmnak.

Ahogy az Origo elsőként számolt be róla, januárban a baloldali képviselők egy határozati javaslattal akadályozták volna meg a keleti vakcinák használatát. Az ötvenkét baloldali képviselőből ötven aláírta a kezdeményezést. A baloldali pártok egyébként még mindig nem vonták vissza a Sinopharm betiltását célzó javaslatukat, ami azt jelzi, hogy folytatni akarják a keleti vakcinák elleni kampányukat.