573 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 353 276 főre nőtt az itthon azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 111, többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 11 520 főre emelkedett - közölte a legfrissebb adatokat a kormányzati tájékoztató portál.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 231 915 fő, az aktív fertőzöttek száma 109 841-re csökkent - olvasható a tájékoztatásban. 

Az adatok között szerepel, hogy 445 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 309-en vannak lélegeztetőgépen. Az eddig Magyarországra érkezett vakcinákat mára gyakorlatilag felhasználták,  eddig 129 689 fő kapott oltást, 1643 fő már a második oltását is megkapta. Az eddig beoltottak többsége egészségügyi dolgozó, emellett már tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is megtörtént.

A tájékoztatásban kiemelik: az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg.

Az orosházi Platán Idősek Otthonában kapja meg egy lakó a védőoltást január 10-én. Eddig 129 689 fő kapott oltást, 1643-an már a második oltást is megkaptákForrás: MTI/Rosta Tibor

A következő vakcinaszállítmány a legfrissebb információk szerint szerdán várható, a Pfizer az eddiginél kevesebb oltóanyagot szállít. A kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítmányok ütemét, ezért keleti (kínai, orosz) vakcinák beszerzését is megcélozta, hogy mielőbb megkezdődhessen a lakosság tömeges oltása és korlátozások feloldása - hívják fel rá a figyelmet.