Féltelesen volt szabadlábon az a férfi, aki több idős asszonyt is kifosztott Kecskeméten. Többnyire biciklivel közelítette meg őket és elvette a táskájukat.

A férfi tavaly augusztusban Kecskeméten, a Zöldfa utcában biciklizett, amikor meglátott egy szintén bicikliző, 67 éves asszonyt. Mellé hajtott, majd az asszony biciklijéről lekapta a táskát és elmenekült. A táskában volt az asszony telefonja, két pénztárcája, az egyikben volt 2 ezer forint, valamint az iratai, összesen 15 ezer forint értékben. Csak a pénzt és telefont tartotta meg, a többit eldobta a tolvaj.

Másnap, ugyanezzel a módszerrel a Szent István körúton egy 77 éves asszonyt fosztott ki. Ekkor egy táskát zsákmányolt pénzzel, szemüveggel, kulcsokkal és iratokkal, amivel 22 ezer forintos kárt okozott.

A rá következő napon a Reile Géza utcában egy 72 éves asszonyt szemelt ki, aki a bevásárló kocsiját húzta maga után, amire fel volt akasztva a táskája. A gyalogos férfi leszakította a táskát a kocsiról el elfutott. A táskában benne volt az asszony pénze az irataival, bankkártyájával és a telefonjával együtt, összesen 45 ezer forintnyi érték.

A férfit végül augusztus 10-én elfogták a rendőrök. Az asszonyok kára azonban nem térült meg. A tolvajt letartóztatták, a kifosztások alatt feltételesen volt szabadlábon, mert rablás miatt már elítélték korábban.

Az ügyészség most kifosztással vádolja a férfit és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre.