Vágólapra másolva!
Kedves videót tett közzé a budapesti állatkert arról, ahogy Arun nevű elefántbébijük önfeledten labdázik. A hároméves kis orrmányosnak hamarosan játszótársa is érkezik, a következő heteben születik majd meg a kistestvére.
Vágólapra másolva!

Önfeledten labdázik a napsütésban a budapesti állatkert elefántbébije az intézmény pénteken közzétett videóján. A felvétel szerint Arun igazi labdazsonglőr: nem csak a lábait, az orrmányát is használja a játékban.

A következő hetekben érkezik a kistestvér

A Fővárosi Állat- és Növénykert a közleményében azt írja, hogy az elefántokban felnőttként is sok játékosság marad, egy ilyen kiselefánt pedig különösen sokat szeret játszani.

– Természetesen játékai is vannak,

például olyan labdák, amelyek kifejezetten az elefántoknak készültek, így a többtonnás terhelést is kibírják

– írják. A közelményből az is kiderül, hogya a videón kétféle labda is látható: egy óriási műanyag lasztival, és egy másikkal, amelyet gumiabroncsokból készítettünk.

Bár a kis Aun láthatóan egyedül is egészen a jól elszórakozik, hamarsoan egy játszótársa is akad majd. Az anyukája, Angele ugyanis már a 22 hónapon át tartó vemhesség vége felé jár, így Arunnak az elkövetekező hetekben kistetsvérew fog születni.