Spanyolországban fogták el a magát rendőrnek kiadó rablót - videó

rabló, autópálya
Vágólapra másolva!
Hazahozták a magyar rendőrök azt a román férfit, aki társával két éve fegyverrel rabolta ki az M5-ös autópályán egy román autó utasait - írta honlapján a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A két rabló 2019 áprilisában az M5-ös autópályán, Lajosmizsénék magukat rendőrnek álcázva leállított egy kocsit, amelyben hárman utaztak. Az álrendőrök

megfenyegették és megverték a sofőrt és utasait, majd elvették a pénzüket.

A rablók egyikénél egy gáz- és riasztófegyver is volt, amelyből több lövés dördül el. Az útonállók végül áldozataikat az autó átadására kényszerítették, majd azzal a helyszínről elhajtottak. A nyomozók a sértettek autóját később megtalálták: azt az elkövetők kifosztották és sorsára hagyták a sztráda szélén.

A rendőrség a nyomozás során arra jutott, hogy a rablást két román férfi követhette el, akik a rablás során még a saját kocsijuk rendszámát is meghamisították, nehezítve ezzel az ügy felderítését. Mivel

a tettesek a rablás után azonnal elhagyták az országot,

a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki.

A körözés alapján a bűncselekmény 35 éves, román állampolgárságú elkövetőjét a spanyol hatóságok 2021. március 12-én Madridban elfogták, és az eredményes kiadási eljárást követően 2021. május 7-én átadták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak.

A férfit rablás, jármű önkényes elvétele bűntette, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt kihallgatták és őrizetbe vették.