Orbán Viktor közös képpel mondott köszönetet Balázs Péternek, a távozó szolnoki színigazgatónak - fotó

Balázs Péter
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor a Facebook-oldalán mondott köszönetet Balázs Péternek, akit,miután visszavonul, ma búcsúztattak a Szolnoki Szigligeti Színház évadzáró társulati ülésén. A Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója július 1-jétől Barabás Botond lesz. 
Vágólapra másolva!

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntőjében elmondta: végig következetes, a józan emberi értékekből nem engedő, megkérdőjelezhetetlenül magas színvonalú művészi és közösségi munka jellemzi a Balázs Péter igazgató által vezetett színházat.

mondta az államtitkár.

Kiemelte: Balázs Péter igazgatósága idején a Szolnoki Szigligeti Színház látogatóinak száma folyamatosan nőtt, a teltházas előadások népszerűsége irigylésre méltónak bizonyult.


Kállai Mária, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy Balázs Pétert vezetőként igényesség, csapatépítés, értékvezéreltség, együttműködés jellemezte. Mint fogalmazott: a színház az átépítés, újjáépítés, pandémia ellenére lüktető, eleven és "vállaltan szolnoki".

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) nagyon jó embernek és barátnak nevezte Balázs Péter, aki 2007-ben vállalta a vidéket, Szolnokot egy olyan időben, "amikor a közélet nem nagyon akarta". Szolnok nem engedte, hogy bárki felülírja a döntését és "ez a döntés Balázs Péter volt" - idézte fel a polgármester. Méltatta a leköszönő igazgató munkáját és azt mondta, hogy a tapasztalatára számítanak a továbbiakban is. A kultúrának, az oktatásnak egy ország, város életében kiemelt helyen kell állnia - mondta.

Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház leköszönő igazgatója arról beszélt, hogy hatalmas, mindennapos erőfeszítések árán a lehető legjobban sikerült átvészelni a pandémia időszakát, ezért köszönetet mondott mindenkinek.

- fűzte hozzá.

Balázs Péter átadta a Szigligeti-díjakat, amelyet idén Barabás Nóra marketing- és sajtóvezető, valamint Kerekes Zsolt gépkocsivezető kapott.

- zárta szavait az igazgató.

A beszédek után Balázs Péter munkásságának, színészi szerepeinek részleteit bemutató filmet vetítettek le a jelenlevőknek, majd a színház társulata meglepetésként énekes, zenés előadással köszönt el Balázs Pétertől.