Apáti Bence: A transzír, a stadionstoppos dugókirály és Gyurcsányné kiugrott a vájatból

Vágólapra másolva!
A baloldal támadta a Puskás Stadiont és a telt házas Eb-t - most próbálják letagadni.
Vágólapra másolva!

Már akkor jeleztem, amikor néhány napja a mérsékelten bölcs Niedermüller Péter megpendítette, hogy annyira traumatizálta, hogy játékosaink nem borultak térdre, hogy országot és nemzetiséget váltana, hogy ezekben az időkben alapvetően nem ez szokott lenni a tipikus ellenzéki viselkedés.

A DK transzíre ugyan akkorát akart mondani, hogy mindenki felhördüljön, és még Gyurcsány is elégedetten csettintsen, majd hörpöljön egy nagyot,

és az ellenzék által éveken át használt kerékvájatot is olyan kifejezésekkel szokták félméteresre növelni, mint a "stadion", "a foci csak Orbán perverz és drága hobbija", "botlábú, tehetségtelen és pénzéhes focisták", "felcsúti Maradona", meg "feleslegesen megépített stadionok" - ebben zötykölődnek, kényelmesen és gondtalanul, legyezi őket a menetszél is, közben meg vadul szidják a szotyiköpködő, bunkó magyarokat, az ultrákat, a veszélyes nacionalizmust szülő hazafias érzéseket, de aztán jön mondjuk egy Eb, ahova kijutunk, és egy csapásra minden megváltozik.

Amikor is szembesülnek azzal, hogy mit is jelent a magyar embereknek a labdarúgás, milyen szenvedélyesen szeretjük, mi magyarok ezt a sportot - meglátják a címeres mezben eksztatikus állapotba került több tízezer szurkolót, a magyar zászlókat és a szelfiket -, szemrebbenés nélkül kiugratnak a vájatból, és olyan gyorsan állnak át, hogy a hír hallatán román küldöttségek tucatjai érkezik hazánkba.

"Nem szégyen tanulni a jobbtól..." Mondogatják ilyenkor derék szomszédaink.

Hirtelen elkezdik ők is szeretni a magyar focit, a válogatottat, és népes sleppükkel testületileg kivonulnak szurkolni.

Meg szotyit köpködni.

Néha még nagy durcásan a himnuszt is sikerül elénekelniük azokban a méregdrága és feleslegesen felépített stadionokban.

Lesz arcfestés is, ami már nem a legsötétebb vészkorszakot idéző magyarkodást fogja jelképezni, hanem egyszerre lesz menő, laza meg haladó szurkolói szokás.

Repkednek az ellenzéki szelfik is, hirtelen büszkék lesznek a válogatottra, meg a "szenvedélyes" szurkolókra.

Rájuk amúgy mi is, mert

Nem esett baja, ahogyan Fekete-Győr Andrásnak sem; a román jelöltek iránt zavarba ejtő lelkesedést mutató pártelnök is tiszteletét tette a meccsen.

Pedig nem olyan régen még úgy nyilatkozott, hogy az neki nem elég, hogy azért, mert magyar, szeretnie kell a magyar focit, bármennyire is szar az, de ugyanekkor - 2018-ban - arról is beszélt, hogy képtelen magyar focit nézni.

De ami még pikánsabbá teszi Fekete-Győr jelenlétét, az az, hogy áprilisban még azzal a kommentárral osztotta meg a HVG egyik cikkét - amiben az újság arról írt, hogy egyedül Magyarország vállalta a telt házat -, hogy:

"Ezzel a negyedik hullámot is"

Tehát a helyszínen drukkoló és szelfiző momentumos pártelnök szerint egy telt házas mérkőzés fogja elindítani a negyedik hullámot.

Na most vagy az van, hogy azért jelent meg a meccsen, mert szeretett volna a maga szerény eszközeivel hozzájárulni a járvány negyedik hullámának beindításához, vagy azért, mert tudja, hogy pont az általa és az egész ellenzék által támadott keleti vakcináknak köszönhetően teljesen biztonságosan lehet ma Magyarországon - egész Európában egyedülálló módon - telt házas focimeccseket rendezni.

Ez utóbbi esetben akár egy halkan elrebegett, "bocs, tévedtem, s@ggfej voltam, feleslegesen hergeltem az embereket az Eb ellen" is kijöhetett volna a száján.

Nem jött ki.

De térjünk vissza a szintén a helyszínen szurkoló Karigerihez.

Ő két dolog miatt is érdekes.

Az egyik, hogy főpolgármesteri kampánya egyik legfontosabb eleme a stadionstop hangoztatása volt, ennek megfelelően számtalan Facebook-posztban szidta a Puskás Stadiont, felesleges presztízsberuházásnak nevezte, drágállotta, amihez persze minden joga megvan, de azért az felettébb furcsa, sőt megmagyarázhatatlan, hogy akkor most mit is keresett az általa drágának és feleslegesnek tartott stadionban.

(Én viszonylag ritkán járok olyan étterembe amelyet szívből gyűlölök, drágának tartom az árait, és úgy gondolom, hogy lopott pénzből épült és lopott pénzből főznek.)

A másik pedig, hogy van neki egy roppant okos párttársa - társelnöke -, Szabó Tímea, aki Fekete- Győrhöz és a komplett ellenzéki propagandasajtóhoz hasonlóan szintén felült az "őrült Orbán telt házas meccsekkel fogja berobbantani a negyedik hullámot" feliratú különvonatra.

Tímea drága április 10-én még egy végtelen hosszú posztban fakadt ki az Eb megrendezése ellen, olyanokat írva, hogy "Orbán Viktor viszont 67 ezer nézőt terelne össze a Puskás Arénában", amivel eszement őrültséget csinál, orosz rulettet játszik a magyarok életével, valamint azt is hozzátette - most tessenek figyelni -, hogy szerinte le kellene szedálni a miniszterelnököt.

Még egyszer mondom: Karácsony Gergely társelnökéről beszélünk.

Szinte szóról szóra ugyanaz a forgatókönyv valósult meg, mint amit a keleti vakcinákkal kapcsolatban műveltek.

Akkor

Keleti cuccoztak, varjúhájaztak, afrikai varázslóztak, emberkísérleteztek, majd sunyi módon mégis beoltatták magukat Szputnyikkal és Sinopharmmal.

Most pedig az általuk két hónapja még életveszélyes őrültségnek minősített telt házas meccsre mentek ki szurkolni, szotyizni és szelfizgetni.

Szavazókat toborozni.

Ez ma az ellenzék, ezt tudják, aminek meg is lesz a böjtje.

Legkésőbb 2022-ben.