Részegen ment be az egyik ismerőséhez a férfi, majd pénzt követelt. Amikor a nő azt mondta a férfinek, hogy nincs pénze, az dühében rátámadt, majd megerőszakolta. A többszörös erőszakos visszaeső férfi ellen most hozott ítéletet az első fokú bíróság. 

2019 őszén egy Tolna megyei településen élő férfi, több családi házból és azok melléképületeiből lopott különböző szerszámokat, műszaki cikkeket és ruhákat. Tavaly márciusban a férfi részegen ment be egy ismerőse házába, és pénzt kért tőle. A nő közölte vele, hogy nincs pénze, ekkor

a férfi dühében többször ököllel megütötte a fején és késsel fenyegette, majd megerőszakolta a magatehetetlen áldozatát.

A nő életveszélyes állapotba került a bántalmazástól. Az, hogy nem halt bele a sérülésekbe, az időben érkező orvosi ellátásnak volt köszönhető. Az elsőfokú bíróság, az erőszakos többszörös visszaeső férfit rablás kísérlete, életveszélyt okozó testi sértés, szexuális erőszak, kifosztás és lopás miatt mondta ki bűnösnek. Halmazati büntetésül 18 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntés ellen az ügyész súlyosítás miatt fellebbezett, a védelem pedig enyhítésért, így az ítélet nem jogerős.