Nem szabadulhat a barátja kisfiát szexuálisan zaklató pedofil

pedofília pedofil
Vágólapra másolva!
A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletében kiszabott büntetést annak a férfinak az ügyében, aki fenyegetéssel többször is szexre kényszerített egy kisfiút.
Vágólapra másolva!

Az ügyben érintett pedofil bizalmas kapcsolatot alakított ki gyermekkori barátja kisfiával, akit 8 és 9 éves kora között közös lakásukon és annak közvetlen közelében

többször is zaklatott szexuálisan és fenyegetéssel vette rá a szexre.

Az ítélet szerint ennek "eltűrésére kényszerítette, amellyel a gyermek pszichoszexuális fejlődését súlyos mértékben traumatizálta."

Az ügyben elsőfokon eljáró Szolnoki Törvényszék a férfit szexuális erőszak miatt 15 év börtönre, 10 év közügyektől eltiltásra és végleges hatályú foglalkozástól eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést. A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla, egyetértve a fellebbviteli főügyészség álláspontjával, alapvetően megalapozottnak tartotta az elsőfokú bíróság ítéletét, és a szabadságvesztés tartamát arányosnak ítélve nem látta indokoltnak annak enyhítését sem.