Pride-felvonulás Budapesten

Vágólapra másolva!
Délután kettőtől gyülekeztek az idei Pride-felvonulás részvevői, az indulást három órára tervezték. A baloldal politikai akciójává vált menetről - ne felejtsük el, hogy Gyurcsány felesége is felvonulókat toborzott a Facebookon - az Origo élőben tudósított.
Vágólapra másolva!

Vidáman fényképezkedett három óra előtt már a helyszínen Gyurcsányné, de Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is. A Momentum - megértve Brüsszel parancsát - már elő is állt egy nemváltoztató műtétek segítését sürgető, rendkívül bölcs politikai programmal.

Forrás: Origo

A Pesti Srácok szellemes megfogalmazása szerint a baloldal úgy készült az idei Pride-ra, mint annak idején a május elsejei felvonulásokra.

Forrás: Szabó Gábor

Mivel a kormány gyermekvédelmi népszavazást indít - például, hogy LMBTQ-aktivisták ne folytathassanak propagandát magyar óvodákban, iskolákban -, a baloldali propagandamédiumok is azonnal csatasorba álltak. Eksztatikus írásokban számoltak be a Budapest Pride-ról, a személyes hazugságával lebukott Szauer Péter lapja, a hvg volt legaktivabb, de lelkesen készült az Index, a 24, a volt indexesek Telex nevű blogja, és persze Soros blogja, a 444 is.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke és Tordai Bence, Karácsony Gergely párttársa, országgyűlési képviselő a Pride-on Forrás: Origo

A hvg.hu-n megjelent egy közvetítő riporter, aki már első szavával elszólta magát, ugyanis azt mondta, szeretettel köszöntjük nézőinket a TÜNTETÉSEN. Utána észbe kapott (mint tegnap Závecz Tibor az ATV-n, aki először ellenzéki újságírókról beszélt, amikor a baloldali újságírók szóba kerültek, majd zavartan helyesbített) és felvonulásra javította saját magát.

A felvonuláson egyébként az egyik transzparensen az olvasható, hogy "Soros György is my Sugar Daddy".

Forrás: Origo

A felvonulók között a fent felsoroltakon kívül is láttunk baloldali politikusokat, így a Gyurcsány-párti polgármestert, Niedermüller Pétert, a momentumos Soproni Tamást és Kerpel-Fronius Gábort főpolgármester-helyettest is. Egy facebook-fotón pedig mutogatta magát a felvonulók támogatójaként Karácsony Gergely is. A pártzászlók mellett az erőszakos szélsőbaloldali mozgalom, az Antifa zászlóját is lehetett látni.

Voltak ellentüntetők is, ők főleg azért tiltakoztak, mert a felvonulók között több gyereket is láttak, ugyanis többen gyerekeket is vittek az LMBTQ-felvonulásra.

Nagyjából három órai sétálgatás után jöttek a beszédek. Lang Györgyi színésznő konferált, beszélt először a Pride szervezője, majd egy transznemű aktivista azt mondta, hogy elege van és ezért nagy tapsot kapott. De az LMP-ből kiebrudalt és a Momentumhoz pottyant Szél Bernadett is beszélt. A gondolatmenetének lényege az volt, hogy ő is más, más, mert nem fideszes... De olyan eredeti gondolatokat is megfogalmazott, hogy a gyűlöletre nem gyűlöletre a válasz. Igaz, rögtön a következő mondatában, amikor a parlament szóba került, már gyalázkodott. Egy őt követő aktivista aztán folyamatosan b.zizott, a beszéde egy pontján minden második szava ez volt. Nekünk, b.ziknak, nekünk varázserőnk van, így fogalmazott később. Majd a városi biciklizés fontosságáról elmélkedett. Végül választási szavazatszámolási aktivistákat toborzott. Miután Lang Györgyi megkérdezte tőle, hogy "ért-e téged valami bántódás amiatt, mert b.zi vagy", a konferansziét meglepve azt válaszolta, hogy nem.

És zárásképpen jött a fő műsorszám: Karácsony Gergely. Mindenkit szeret, ő a budapestiek szolgálója, csúnya dolog a hazugság, aggódik a jövőért - satöbbi, satöbbi. Meg hogy ő pajzs akar lenni, mindenki pajzsa.

Ízlelgessük tehát: Karácsony Gergely szerint ő maga a pajzs.

Lang Györgyi konferanszié fejezte be ezután meglehetősen gyorsan a rendezvényt, Boldog Karácsonyt kívánt és azt a kifejezést használta, hogy a műsor véget ért. Műsornak nevezte az egészet. Az is volt.