Tucker Carlsont elvarázsolta Magyarország, a közönséget elvarázsolta Tucker Carlson

Mathias Corvinus Collegium, MCC Fesztivál 2021, Esztergom, Tucker Carlson előadás
Vágólapra másolva!
A Matthias Corvinus Collegium által szervezett MCC Feszt zárónapján tartott Esztergomban előadást Tucker Carlson, a Fox News sztárműsorvezetője. A Time magazin szerint ő a legbefolyásosabb konzervatív gondolkodó az Egyesült Államokban. Az általa vezetett műsort, a Tucker Carlson Tonight-ot a Fox Newson átlagosan 4 millióan nézik esténként, ez politikai műsortól hatalmas szám. Nagy várakozás övezte Carlson előadását, és meg is telt a nagy meleg ellenére az esztergomi Széchenyi téren felállított Mol-nagyszínpad előtt a terület. A sztárújságíró beszéde előtt óriási volt a várakozás, de a hatalmas siker mutatja, hogy ezt még felül is múlta. Tudósításunkat itt olvashatják, következzék tudósítónk visszapillantása.
Vágólapra másolva!

Óriási érdeklődés kísérte a sztárújságíró előadását. Amikor jóval a kezdés előtt megérkeztünk, már nem csak az ülőhelyek voltak foglaltak, de a tér is megtelt.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Érdekes volt látni, milyen széles volt a közönség összetétele, mind a korosztályt, mind más szempontokat nézve. Rengeteg volt a fiatal, és sok Magyarországon élő amerikai is eljött. Gyakoriak voltak a helyeslő kommentárok, amikor Tucker Carlson Magyarország pozitív példájáról és a félrekormányzott nyugati országokról beszélt, amelyek már egyáltalán nem számítanak etalonnak.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Amikor Tucker Carlson szülőállamáról, Kaliforniáról beszélt, kiderült, Magyarországon élő kaliforniaiak is vannak a közönség soraiban.

2016 óta követem Tucker Carlson tevékenységét, és ami mindig megfogott, az az, hogy tárgyilagos egyszerűséggel, egyenesen beszél minden közéleti témakörben, leginkább olyanokban, amelyeket a baloldal által uralt amerikai sajtó szóba sem hoz. Mostani előadásában feltűnő volt a beszédet átszövő keserűség: Tucker Carlson szerint az Egyesült Államok valaha az egyik legnagyszerűbb ország volt, de mára már elvesztette legfőbb értékeit, a hazafiságot, a család és az ország védelmét.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Jól érzékelhetően hiányolja a régi Amerikát, a régi amerikai értékeket, helyenként már-már azt éreztük, úgy látja, a Nyugat elveszett. De Tucker Carlson üzenete az volt, hogy

mindig van remény és a mostani zűrzavaros időszak csak átmeneti az Egyesült Államok történetében.

A sztárújságíró a beszéde során jónéhányszor Magyarországot példaként említette a félrekormányzott nyugati országokkal szemben. Magyarország szerinte bebizonyította, hogy egyszerű politikai akarattal többet el lehet érni, mint rengeteg pénzzel és csúcstechnológiával. Mindannyiszor hatalmas ováció követte ezeket a megjegyzéseket.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A sztárújságíró azért szúrja a baloldal szemét az Egyesült Államokban, mert pozitívan, egyszerűen közöl konzervatív, hazafias és keresztény gondolatokat. Ezúttal is kiderült, hogy Carlson valóban hithű keresztény, és nem csak egy gondosan felépített imázsról van szó. Meglepő volt az előadásának mélyebb metafizikai üzenete.

Van örökkévalóság, létezik Isten, és erre a természet emlékeztet minket szüntelen. Az ember múlandó, de a természet mindig állandó marad. A földi javak, a pénz számítanak, fontosak, de van valami, ami a földi léten messzi túlmutat.

Carlson beszédét óriási tapssal fogadta a közönség..

Fotó: Polyák Attila - Origo

Tucker Carlson műsora nem véletlenül a legnézettebb politikai műsor az Egyesült Államokban. Ezúttal is megfogta a közönséget érzelmes, ugyanakkor tényszerű és alapos előadása.

Olyan értékeket tart fontosnak, mint Isten, család és haza, amelyeket Magyarországon talált most meg.

Érezhető volt, hogy a közönség büszke arra, hogy egy világsztár amerikai újságíró ennyire naprakész és felkészült Magyarország és Kelet-Közép-Európa aktuális helyzetéből.