Grafikán, hogy történt a busztragédia - videó

busz, baleset, M7, autópálya, sérült, halott, Felborult egy busz az M7-esen, nyolc ember meghalt, autóbusz az M7-es autópálya Szabadbattyán A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak.
Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Elvontatják a hajnalban árokba hajtott autóbuszt az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben Nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Elaludhatott vagy rosszul lehetett az a sofőr, aki a Horvátországból a Népligetbe tartó buszt vezette, ezt mondja a legtöbb szakértő. Szerintük a buszbaleseteknek gyakran az az oka, hogy a sofőrök nem pihennek eleget. Az utazást szervező iroda tulajdonosa viszont azt mondta, két sofőr is volt a buszon. A menetrögzítő készülék adatait, például, hogy betartották-e a kötelező pihenőket, vizsgálják majd, ahogy azt is, hogy milyen volt a busz műszaki állapota - közölte a Tények, a TV2 hírműsora.
Vágólapra másolva!

A hírműsor grafikán mutatta meg, hogy történhetett a baleset.

A Népligetbe tartó busz egynapos mini üdülésről hozta haza utasait, akik a szombati napot a horvát tengerparton töltötték. A videóban nyilatkozik az utazást szervező iroda tulajdonosa is, valamint egy közlekedési szakértő is megszólal a tragikus esemény kapcsán.