Oltás nélkül juttatott védettségi igazolványhoz embereket egy szabolcsi háziorvos

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytat nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya egy 71 éves háziorvos ellen, aki a megalapozott gyanú szerint az elmúlt hónapokban olyan embereket juttatott védettségi igazolványhoz, akik nem kaptak koronavírus elleni védőoltást és nem akarták azt felvenni. Az orvos mellett a hamis igazolvány tulajdonosainak is felelniük kellett a rendőröknek. 
Vágólapra másolva!

A nyomozás adatai szerint a háziorvos előzetes egyeztetés után segített olyan embereknek védettségi igazolványhoz jutni,

akik nem akarták beoltatni magukat COVID ellen.

A háziorvos személyesen fogadta a jelentkezőket a rendelőjében, ahol őket beoltottként rögzítette az egészségügyi adatbázisban, így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra.

A szabolcsi nyomozók szeptember 15-én az orvost rendelőjében elfogták és védettségi igazolással való visszaélés elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. Azokat az embereket, akik oltás nélkül jutottak védettségi igazoláshoz a rendőrök felbújtóként hallgatták ki.