Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában a migrációról, Afganisztánról és a Magyar Honvédség jövőjéről beszélt.

A politikus beszélt a schengeni határok védelméről, megjegyezve, sajnálatos, hogy ezzel Brüsszel nem foglalkozik, noha képes lenne rá, ez csupán akarat kérdése, hogy meg akarjuk-e védeni Európát vagy nem. Legelőször ezt kell eldönteni, emlékezve arra, hogy mi történt 2015-ben, amikor Európa legbefolyásosabb politikusa, Angela Merkel azt mondta a migránsoknak, hogy jöjjenek nyugodtan. Akkor mindenki szírnek mondta magát, most hasonló helyzet van, amikor is az amerikai vezetés úgy döntött, kivonja saját és szövetségesei csapatait Afganisztánból, ennek következtében minden összeomlott, amit 20 évig próbáltak összeeszkábálni.

Ez több problémát is jelent, ezek egyike, ami Európára nézve a legkomolyabb, megindultak az afgánok a kontinens felé. Erre pedig Brüsszel úgy reagál, be kell engedni az afgánokat, azaz kiadták a meghívókat. Mindez azonnal érződik már a magyar határon, ami egyben a közösség külső határa, a schengeni határ. Az államtitkár kiemelte, ehhez a határhoz az EU nem járult hozzá, sikerült megint a kettős mércét alkalmazni, mert azok, akik egykor beengedték a migránsokat, megkapták a támogatást, míg az az ország, amelyik megállította az áradatot, nem. A magyar és így az európai határvédelem eddig több százmilliárdba került és csak és kizárólag a magyar honvédeknek, rendőröknek, a kerítésnek, a szigorú bevándorlás elleni törvényeknek köszönhető, hogy Magyarországon át senki sem tud Európába jutni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.