Nem akart Márki-Zay Péter Gyurcsánnyal a nyilvánosság elé állni

MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2019. december 9. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Óriási a csend arról, hogy Márki-Zay Péter Gyurcsány Ferenccel egyezkedik, nem veri nagydobra a baloldali propagandamédia, a hódmezővásárhelyi polgármester sem dicsekszik róla - szokásával ellentétben - a Facebook-oldalán. Gyurcsány Ferenc viszont megírta a sajátján, hogy tudatosítsa: ő irányít, továbbra is.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay Péter a Népszavának korábban adott interjújában még elítélte az eljárást, amikor demokratikus küzdelem helyett füstös szobákban zsírozzák le az eredményt, hívja fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet.

Márki-Zay Péter nem dicsekszik a Gyurcsánnyal folytatott egyezkedésekről Forrás: MTI/Mohai Balázs

A jelek szerint azonban jelenleg az ő közreműködésével éppen ez történik, hiszen a baloldali térfélen most formálódik az a közös lista, amely lényegében meghatározza, hogy kik kerülhetnek biztos befutó helyre, vagyis kik lehetnek majd tagjai a 2022-es országgyűlési választások után megalakuló parlamentnek.

- írta Deák Dániel elemző. Szerinte ez is jól mutatja, hogy Márki-Zay sem más, mint a többiek. Valójában ő is egy tipikus képmutató baloldali politikus. Ennél pedig egy fontosabb tény van: semmi nem változott a baloldalon, Gyurcsány Ferenc vezeti, ő irányít mindent. A Gyurcsány-show győztesének választott Márki-Zay Pétert is.