Elismerték Karácsonyék, hogy hazudtak a Városháza eladásáról

Vágólapra másolva!
Miután nyilvánosságra került egy hangfelvétel - az Origo is megírta -, amelyen a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója a Városháza eladásáról beszél, a Városháza elismerte, hogy létezett ilyen terv. Most éppen azt állítják, hogy a tervet elvetették. Csakhogy idáig erről szó sem volt, Karácsony Gergely többször is úgy tett, mintha még életében nem hallott volna ilyen ötletről. Jól látható, a Városháza mindig éppen annyit ismer be, amennyire bizonyítékot látnak.
Vágólapra másolva!

A Városháza eladásával kapcsolatban nyilvánosságra került hangfelvételt itt hallgathatja meg:

A felvételből kiderül, hogy a Városházát el akarják adni, de a 2022-es parlamenti és 2024-es önkormányzati választás miatt ezt titokban akarják tartani.

Ezek után a baloldali propagandasajtóban (444, Telex) a vagyonkezelő nyilvánosságra hozott néhány tervet, amelyekkel elismerte, hogy igenis szóba került a Városháza eladása. Most éppen azt állítják, hogy ezt a tervet elvetették. Csakhogy érdemes meghallgatni Karácsony Gergely magyarázkodását, a főpolgármester idáig úgy csinált, mintha nem is hallott volna az egészről. Arra a kérdésre, hogy honnan jött az ötlet, hogy a Városházát eladják, Karácsony azt válaszolja a Pesti TV riporterének, Bohár Dánielnek: "Ez az Önök ötlete, úgyhogy kérdezze meg saját magát".

A most

kényszerűen nyilvánosságra hozott dokumentumokból viszont kiderül, hogy a vagyonkezelő ötlete volt, arról Karácsony is tudott, sőt, már jelentkező is volt a Városházára

, 100 millió eurót ajánlott (nagyjából 36 milliárd forint). Vagyis bebizonyosodott, hogy a főváros vezetése - élén Karácsony Gergellyel - eddig hazudott. A taktikájuk nyilvánvaló: mindig annyit ismernek be, amennyire éppen bizonyítékot látnak. Mi lesz a következő lépés?