Ifj. Lomnici Zoltán: A kormány a legfontosabb kérdésekben mindig kikéri a magyar emberek véleményét

Kormány Gender Ideológia Népszavazás
Az Alapjogokért Központ mindenkit arra buzdít, hogy a majdani voksoláson szavazzon nemmel, a genderideológia ellen.
Vágólapra másolva!
"Ha a kormány megerősítést kap a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseiben, az "dupla legitimációt" ad számára "- mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn.
Vágólapra másolva!

- hangsúlyozta ifj. Lomnici Zoltán, hozzátéve azért van rá szükség, hogy pontosan érezzék, "akár Brüsszelben is vagy a magyar baloldal részéről", hogy a legfajsúlyosabb kérdésekben a magyar kormány megkérdezi az embereket.

Ifj. Lomnici Zoltán Forrás: MTI/Krizsán Csaba

- hívta fel az eredmény fontosságára a szakember a figyelmet.

Lomnici hozzátette,

ha a köztársasági elnök úgy dönt, akár az országgyűlési választás napján is véleményt nyilváníthatnak a gyermekvédelemmel kapcsolatos kérdésekben a választók.


A népszavazás arról szól majd, támogatják-e az emberek azt, hogy a kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülők hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak, akár nemi átalakító műtéteket vagy beavatkozásokat népszerűsítsenek, szexuális médiatartalmakat korlátlanul mutassanak be, vagy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg.

Az alkotmányjogász hangsúlyozta, hogy ezekről a témákról időközben kiderült, hogy nem evidensek az Európai Unióban.

- mutatott rá.

Lomnici Zoltán példaként említette, hogy ha egy kiskorú gyermek a spórolt pénzéből nem vásárolhat meg egy mobiltelefont, akkor hogy lehet egy olyan kérdéssel szembesíteni, hogy ő milyen szexuális identitást akar választani, és akár a szülő beleegyezése nélkül döntési pozícióba hozni nemátalakító műtétről.

Ifj. Lomnici Zoltán idézett a New York-i gyermekvédelmi egyezményből, miszerint a gyermek személyiségének harmonikus kibontakozásához szükséges, hogy családi környezetben, boldog, szeretetteljes és megértő légkörben nőjön fel, de olyanokat is rögzít, hogy a család a társadalom alapvető egysége.

Fontosnak nevezte, hogy a politikai jogokat is garantálni kell a gyermekeknek. Egy 1995-ös - a Horn-kormány idején született - magyar alkotmánybírósági határozat is kimondta: az értelmi-erkölcsi fejlődés biztosítása alapjog, de a szülőknek elsődleges felelőssége, jogai és kötelezettségei vannak.

A LMBTQ-propagandát népszerűsítő "drag queenek" minden lehetőséget kihasználnak arra, hogy gyerekeket befolyásoljanak. Nyugaton már rendszeresen bejárnak az iskolákba érzékenyítő programokat végezni (a kép illusztráció, az Egyesült Államokban készült) Forrás: FREDERIC J. BROWN/AFP/ Getty

- hangsúlyozta az alkotmányjogász.