Orbán Viktor: Mindenkinek segítünk - videó

Román, magyar, határ, határszemle, Magyarország, Orbán Viktor, határ
Csengersima, 2022. március 16. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) határszemlét tart a csengersimai magyar-román határállomáson 2022. március 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Éjszaka is rengetegen menekültek át a határon. Mindenkinek segítünk! - címen tett ki újabb videót Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalára. 
Vágólapra másolva!

Ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást adott át Orbán Viktor miniszterelnök Csengersimán egy Ukrajnából menekült családnak, a kormányfő közösségi oldalára feltett videó tanúsága szerint. A kisfilmből kiderül, hogy a kétgyermekes család Olaszországba készül tovább utazni.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szemlét tartott a csengersimai magyar-román határállomáson. A miniszterelnök Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője, és Kovács József nemzeti információs államtitkár társaságában hallgatta meg a rendőri vezetők jelentését a határszakasz helyzetéről és az ukrajnai menekülthullámnak a térségben tapasztalható folyamatos növekedéséről.