Vége a választásnak - mutatjuk az eredményeket!

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola, átjelentkezettek szavazóköre
Vágólapra másolva!
Vasárnap este hét órakor véget ért Magyarország történetének kilencedik szabad országgyűlési választása. Hamarosan jönnek az eredmények, kövessék az Origón. 
Vágólapra másolva!

Vasárnap este hét órakor véget ért Magyarország történetének kilencedik szabad országgyűlési választása. A szavazás napján komolyabb rendbontásról, visszaélésről nem érkezett hír.

A választásra jogosultak 67,80 százaléka, 5 216 424 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi választáson 18:30-ig a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

A Nemzeti Választási Iroda vasárnap este 7 órakor megkezdte a csaknem 140 ezer levélszavazat felbontását és a szavazólapok szkennelését, amire azért van szükség, hogy a levélszavazatok előzetes eredményét gyorsan közölni tudják.

Orbán Viktor este 7 órakor közösségi oldalán mondott köszönetet mindenkinek, aki szavazott. Gulyás Gergely szerint egy ilyen magas választási részvétel a demokrácia győzelme.

A Medián utolsó felmérése szerint

a Fidesz-KDNP nyer, a kormányoldalnak 121, az ellenzéknek 77 mandátuma lehet. Becslésük szerint a Fidesz-KDNP 49%-ot kaphat a választáson, az Egységben Magyarország listája 41%-ra számíthat. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt 4,5%-ot, a Mi Hazánk szintén 4,5%-ot kaphat.

Legfrissebb eredmények:

96,63 százalékos feldolgozottságnál 53,16 százalékon áll a Fidesz-KDNP, a baloldali lista 34,93 százalékon, a Mi Hazánk Mozgalom 6,23 százalékon. A 106 egyéni körzet közül 88-ben a Fidesz-KDNP jelöltje vezet, míg a baloldal 18 körzetben vezet 97,69 százalékos feldolgozottságnál.

Bővebben az eredményeket az alábbi linken tudják élőben követni az Origón.