Szlávik János: Erősebb influenzajárvány jöhet

SZLÁVIK János Koronavírus - Elkezdődött az oltás Budapesten
Szlávik János infektológus főorvos egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án.
Vágólapra másolva!
Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az influenzáról, a koronavírusról, és más fertőző betegségekről.
Vágólapra másolva!

A szakember legelőször a várható influenzajárványról beszélt. Mint elmondta, Európában eddig mindig úgy vizsgálták a járvány lehetséges mértékét, hogy a megelőző tavaszi, a déli féltekén látható adatokat elemezték. A mostani eredmények azt mutatják, hogy például Ausztráliában, Új-Zélandon erősen megugrott a járványban megbetegedettek száma.

Ez várhatóan jelentős hatással lesz az őszi-téli európai adatokra is. Ebben az az érdekes, tette hozzá, hogy az elmúlt két évben alig volt jelen az influenza, nyilvánvalóan elsősorban a koronavírus és az abból adódó zárlatok miatt. Most azonban egy erősebb influenzajárvány jöhet, erre fel kell készülni, például úgy, hogy az októbertől kapható influenza elleni védőoltást is egyre többen felveszik.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.