Hallgat a baloldali propagandamédia arról, hogy Márki-Zay fogyatékosoknak nevezte a Fidesz támogatóit

MÁRKI-ZAY Péter ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ FOTÓ KÉPKIVÁGÁS konferencia Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré polgármester politikus SZEMÉLY
Budapest, 2019. december 9. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Szintet lépett Márki-Zay Péter, a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltje. A politikus ezúttal a kormánypártok fogyatékkal élő szimpatizánsait pécézte ki magának. Márki-Zay a vasárnap esti bejelentkezésében „fogyatékosoknak" minősítette a Fidesz támogatóit, súlyosan megsértve ezáltal az emberi méltóságukat. Egy kivétellel a baloldali propagandamédiumok (rtl.hu, atv.hu, a „Trükkös Zotyónak" gúnyolt Varga Zoltán 24.hu-ja, a Szauer-féle hvg, a régi indexesek blogja, és az MSZP-s Népszava) egyáltalán nem számoltak be Márki-Zay legújabb botrányos kijelentéséről. Csupán Soros György amerikai milliárdos blogja írta meg, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt fogyatékosoknak minősítette a Fidesz szimpatizánsait, de ezt követően a blog szánalmas módon próbálta mentegetni Márki-Zayt.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter a vasárnap esti, szokásos Facebook videós bejelentkezésében ismét sértegette a Fidesz támogatóit és szimpatizánsait.

Márki-Zay Péter a Fidesz támogatóit „fogyatékos propagandistáknak" minősítette.

Márki-Zay Péter Forrás: MTI/Mohai Balázs

A baloldali miniszterelnök-jelölt tehát most éppen a fogyatékkal élő embertársainkat pécézte ki magának, ezáltal súlyosan megsértette a fogyatékosok emberi méltóságát.

Márki-Zay videója alapján elég nyilvánvaló, hogy

a baloldali politikus kirekesztő és diszkriminatív módon használta a „fogyatékos" jelzőt.

Sok hozzászóló is ezen véleményének adott hangot a politikus közösségi oldalán.

Az Origo végignézte a baloldali propagandamédiumokat, hogy milyen módon számoltak be Márki-Zay Péter legújabb botrányos nyilatkozatáról.

A legtöbb baloldali propagandalap be sem számolt Márki-Zay fogyatékosokkal kapcsolatos botrányos szavairól.

A baloldali RTL Klub új hírportálja, az rtl.hu egy szót sem írt a videós bejelentkezésről, így a fogyatékos megnyilvánulást sem tematizálták. Az atv.hu, a „Trükkös Zotyónak" gúnyolt baloldali milliárdos, Varga Zoltán 24.hu-ja, a Szauer-féle hvg, a régi indexesek új blogja, a telex és az MSZP-s Népszava sem számoltak be Márki-Zay botrányos nyilatkozatáról.

Egyedül Soros György amerikai milliárdos magyarországi blogja, a 444 írt arról, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltjének volt egy vasárnap esti videós bejelentkezése, amelyben fogyatékosoknak minősítette a Fidesz támogatóit.

Az eddigi gyakorlathoz hasonlóan

a Soros-blog persze ezúttal is mentegette Márki-Zayt, a baloldali propagandisták értelmezése alapján a miniszterelnök-jelöltjüknek valójában „szereti a fogyatékosokat", leszámítva az általa fogyatékosnak titulált konzervatív újságírókat.

Márki-Zayt idézve a Soros-blog azt írta, „annyira fogyatékosak szegény fideszes propagandisták".

A propagandaírás címe is önmagáért beszél, nevezetesen, „Márki-Zay: A fogyatékosokat szeretjük".