Varga Judit: A Magyarország szuverenitásáért folytatott harc csak most kezdődik igazán

Varga Judit, igazságügyi miniszter.
Varga Judit, igazságügyi miniszter.
Vágólapra másolva!
Brüsszelben már elindult a magyar választási kampány – fogalmazott a Magyar Hírlapnak Varga Judit igazságügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

- mondta Varga Judit a Magyar Hírlapnak adott interjújában azzal kapcsolatban, hogyan kell értelmezni a gyermekvédelminek nevezett törvényt a Netflix vagy az HBO esetében.

Az igazságügyi miniszter továbbá arról beszélt, hogy nem szeretnék, „ha a kiskorúak olyan témákkal és tartalmakkal találkozzanak akaratlanul, akár a szülő engedélye nélkül is, amely az életkori szakaszukkal összefüggő értelmi és feldolgozási képességeikkel nincs azonos szinten".

Varga Judit: Fotó: Csudai Sándor - Origo

Annak kapcsán, merre tart majd idén az Európai Unió, Varga úgy vélekedett:

Emlékeztetett: a magyar országgyűlési választások mellett választásokat tartanak Franciaországban is. A miniszter jelezte:

Szólt arról is, hogy sikerrel védte meg a kormány a rezsicsökkentést, holott Brüsszelből komoly nyomást gyakoroltak a magyar háztartásokra.

Eközben egyre többen ismerik be, hogy a fizikai határzár tényleg megfelelő választ ad a migrációs kihívásokra. Persze a határvédelemmel járó terhek megosztása az unióban még várat magára, úgy tűnik azonban, hogy egyre többen értenek velünk egyet ebben a kérdésben is - tette hozzá.