Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Milliók kerültek elő egy ceglédi kútból

Nagykőrös, Fillére pontosan, rendőrség, police.hu, pénzel tömött trezor, 3,4 millió
Vágólapra másolva!
Lopás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy ceglédi férfivel szemben a Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.
Vágólapra másolva!

November 9-én, szerdán reggel egy nagykőrösi telephelyre rendőröket hívtak, miután szembesültek vele, hogy

két széfet valaki kitépett a falból és a pénzzel együtt elvitte.

A rendőrök már a helyszínen gyanították, hogy olyan tolvajt kell keresniük, aki hozzáférhetett a raktár kulcsához, mivel az ajtót ugyanis úgy nyitotta ki, hogy az nem sérült meg. Kihallgatták a telephely alkalmazottjait. A válaszaikból derült ki számukra,

hogy egy 33 éves, ceglédi férfi lehetett a tolvaj.

Őt is kikérdezték tanúként, aztán hamar gyanúsítottá vált. S. Zoltán kezdetben hazudott a rendőröknek, majd rájött, hogy elég bizonyítékot gyűjtöttek össze ellene és beszélni kezdett. A férfi, ahogy mondani szokták: "feltáró jellegű beismerő vallomást" tett. Még azt is megmutatta, hová dugta el a trezorokat és hol találják a rendőrök a betörésnél használt ruháját.

3,4 milliót lopott egy férfi egy nagykőrösi telephelyről november 9-én Forrás: police.hu

Kiderült, hogy aznap este veszekedtek az élettársával, ami után a férfi beült a bérelt kocsijába és átment vele Nagykőrösre. Leparkolt volt munkáltatója telephelyének közelében, begyalogolt a kapun és elbújt. Megvárta, amíg a volt raktáros kollégái végeznek a pakolással. "Hajnali 4 körül tisztult a levegő, ekkor kulcsával nyitotta az ajtót,

majd az előtérben lévő faszekrényben sorakozó széfek közül találomra kiválasztott kettőt, egy vésővel lefeszítette,

hátizsákjába rakta, majd ahogyan befelé, úgy gyalogolt kifelé a kapun. Először egy árokba dobta táskáját, visszasétált a kocsihoz, majd hazafelé indulva felvette a hátizsákot" - írja a police.hu.

a széf, amit vésővel feszített fel Forrás: police.hu

Otthon vésővel nyitotta ki az egyik trezort, mivel a kódot nem ismerte.

Kivette belőle a köteg pénzt, majd a szomszéd telken lévő kútgyűrűbe, műanyag flakonokat rádobálva elrejtette a hátizsákkal együtt. Már pirkadt, mire végzett, de ő nem hazament, hanem Budapestre indult. Menet közben, az M4 autóút mellett eldobálta a nadrágját, a felsőjét és a cipőjét, a kabátját pedig egy fővárosi hajléktalannak adta.

egy volt alkalmazott lopta el a széfeket a nagykőrösi telephelyről Forrás: police.hu

A nagykőrösi rendőrök a kútgyűrűből kiszedték a hátizsákot és a széfeket.

Közel 3,4 millió forintot, vagyis az összes pénzt megtalálták. A gyorsforgalmi út mellet kihajított ruhadarabokat is összeszedték és begyűjtötték a bizonyítékraktárnak.

így bontotta meg a széfet, hogy hozzáférjen a pénzhez Forrás: police.hu

S. Zoltán megbánta amit tett. Azt mondta a nyomozóknak, csak jövőjét akarta anyagilag bebiztosítani a 318 darab bankjeggyel és négy érmével. A Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán lopás megalapozott gyanúja miatt indult az ügyben eljárás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről