Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Magyarország az orosz energia nélkül nem tudná biztosítani az ország ellátását

NÉMETH Szilárd Kormányinfó, Budapest, 2022. július 13.
Budapest, 2022. július 13. Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, rezsivédelmi biztos a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt az a rezsivédelem helyzetéről.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, az ország idei energiaellátása biztosított. Ami a jövő évet illeti, már most el kell kezdeni a felkészülést. Egy dolog biztos, az ország gáztárolói 90%-ban vannak feltöltve, amivel a lakossági ellátás biztosítható. Ha az ipart is belevesszük, akkor 60%-ban biztosítható az ellátás. Ezzel ellentétben az európai tárolók hasonló feltöltöttség mellett csupán csak 30 %-os ellátást tudnak biztosítani. A magyar kormány kiharcolta az elhibázott szankciós politikában, hogy itthon biztosított a földgáz, a kőolaj és a termonukleáris ellátás, ráadásul olcsó áron.

A rezsivédelmi biztos beszélt az ársapkákról is, hogy azok mennyire segítik a lakosságot. Most a nemzeti konzultációs találkozókon az emberek vissza is igazolják mindezt. Minden alkalommal elhangzik az emberek részéről, hogy mennyit segít nekik a rezsivédelem, hogy mindez havi 181 ezer forintot hagy a lakosoknál. Ami az üzemanyag-ellátást illeti, Németh Szilárd kijelentette, a MOL biztosítja a benzint és a gázolajat, itthon nem lesznek olyan zavarok, amiket Európában és Amerikában lehet tapasztalni. Idén december 31-el járnak le az ársapkák, a kormány folyamatosan vizsgálja ezeknek a hatásait a lakosságra, a magyar gazdaságra, és az inflációra nézve is. Mindenütt magas az infláció, Magyarországon is, de példának okáért az üzemanyag ársapkák mindezt 2-3 %-kal képesek mérsékelni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről