Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Szánalmas próbálkozás az MTVA lejáratására

embléma ÉPÜLET épületfotó FOTÓ FOTÓTÉMA logo székház SZIMBÓLUM
Budapest, 2014. december 19. Az M2 Televízió logója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda utcai székháza és gyártóbázisa előtt. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Hazudott az aHang az MTVA sajtóválaszáról, számolt be róla az M1 Híradója péntek este. A Soros-pénzelte civil szervezet azt állította, értelmetlen szöveget kaptak válaszul az MTVA vezérigazgatójától megkeresésükre, ez azonban nem igaz. Természetesen a baloldali sajtó azonnal tényként számolt be az aHang hazugságáról, elég azonban csak megnézni a képet, amit „bizonyítékként" tálaltak, hogy egyértelmű legyen: szánalmas lejáratási kísérletről van szó.
Vágólapra másolva!

Hazudott az aHang baloldali civil szervezet, amikor portálján azt állította, hogy a közmédia egy „értelmetlen szöveget” válaszolt a megkeresésére – számolt be róla az M1 Híradója péntek este.

A civil szervezet azt állította: levelet küldött az MTVA vezérigazgatójának, hogy a közmédia olvassa be a pedagógusok, a szülők és a diákok 9 pontos követelését az oktatás átalakításáról. Az aHang állítása szerint Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója erre „egy értelmetlen szöveget” küldött vissza válaszul.

Ez az állítás azonban hazugság, az MTVA levelezőrendszeréből ugyanis nem küldött el senki ilyen levelet

- derült ki a Híradóból.

Természetesen a Soros György által is bőkezűen támogatott aHang állításait azonnal átvette a teljes baloldali sajtó, így próbálva lejárati az MTVA-t.

Elég azonban csak ránézni arra a képre, amit bizonyítékként tálaltak, hogy egyértelmű legyen: csak egy újabb szánalmas lejáratási kísérletről van szó.

A 24.hu tette közzé azt a képernyőképet, amin Papp Dániel állítólagos e-mailje látható. A kép azonban nyilvánvalóan manipulált, ezer sebből vérzik.

Ha jól megnézzük a képeket, számos furcsaság látható rajtuk, például szokatlan, hogy egy levelezőrendszer magától kiírja, hogy egy cég vezérigazgatója „döntéshozó”. De az is érdekes, ami az állítólagos e-mail tárgy sorában olvasható. Ráadásul a kitakart e-mail-cím mellett is a „nekik” szó szerepel, miközben láthatóan csak egy e-mail-cím van feltüntetve mellette, nem pedig több.

Nem kell nagy szakértőnek lenni tehát ahhoz, hogy bárki megállapíthassa, egy nevetséges fake news terjed a baloldali sajtóban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről