Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon - videó

Lánchíd, Budapest,
Vágólapra másolva!
A még lezárt, építési hulladékkal teledobált Lánchíd meghökkentő fényárban úszik éjjel és nappal(!) is - fedezte fel a RIPOST. Azt írják, hogy eközben a takarékosságra hivatkozva idén nem kapott karácsonyi kivilágítást Budapest. Aki mégis díszkivilágítást akar, nézegetheti a szemetes Lánchidat.
Vágólapra másolva!

Döbbenetes, hogy az európai energiaválság kellős közepén Karácsonyék brutálisan pazarolnak.

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon Forrás: Ripost

A Ripost szerint ezek szerint mégsem érinti az energiaválság a fővárost, ugyanis

a hídon több mint egy hete folyamatosan ég - megszámolták - mind a 32 db. háromágú lámpa, azaz minimum 96 izzó fogyasztja teljesen értelmetlenül, 24 órán át a drága áramot.

A Ripost által felkért szakértő becslése szerint ez így már az elmúlt héten

akár 3-4 millió forintba is belekerülhetett.

Mindeközben Karácsony Gergely folyamatosan arról beszél, hogy nem tudja, 2023-ban hogyan és miből fizetik majd ki a közvilágítást. Ráadásul az elszálló energiaárakra hivatkozva idén karácsonyi világítást sem kap a főváros, és még a fényvillamostól is megfosztották a gyerekeket, akkora spórolásba kezdtek.

A hídon több mint egy hete folyamatosan ég mind a 32 db. háromágú lámpa Forrás: Ripost

A Lánchídon éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást

A Lánchíd esetében azonban nem aggódnak az elszálló energiaárak miatt, mert az egyelőre félkész hídon körülbelül egy hete már bekapcsolták a díszkivilágítást, majd nyilvánvalóan úgy felejtették.

Itt nincs üzemidő, nincs takarékosság, csak értelmetlen közpénzpazarlás.

A lezárt híd fényes nappal és éjszaka is fényárban úszik, mind a 32 háromágú kandeláber, egyenként három izzóval teljes gőzzel üzemel egész nap. Azt nem tudni, kinek és miért, a hídon még dolgoznak a munkások, majd csak december 16-án adják át a fővárosiaknak.

A hidat majd csak december 16-án adják át a fővárosiaknak, érthetetlen, miért kapcsolták be, majd felejtették úgy a díszkivilágítást Forrás: Ripost

A híd felújításával egyidőben a korábbi, egyágú kandelábereket leszerelték, helyettük a két oldalsó karral felszerelt, háromágú változat került vissza a hídra. Bár a korábbi nátriumlámpák helyett energiatakarékos LED-izzókat szereltek be, az összesen 96 darab fényforrás 0-24 órás használata így is súlyos százezrekbe kerül a fővárosnak és az adófizetőknek, minden egyes órában.

Az egyágú kandelábereket leszerelték, helyettük a két oldalsó karral felszerelt, háromágú változat került vissza a hídra Forrás: Ripost

A kandeláberek fejében korábban 400 Wattos, az oldalsó karon 150-150 Wattos nátriumlámpák álltak, ezeket helyettesítették most LED-izzókkal. Ha átlagosan 200 Wattos LED-izzókkal számolunk, 24 órás üzemidőben a 96 izzó nagyjából 1 millió forintnyi közpénzbe kerül.