Tranzit fesztivál: A jobboldal most is képes arra, hogy megvédje az embereket

Tranzit Fesztivál, Tihany, Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpó – Tihany 2022.08.27.,
Vágólapra másolva!
A mai háborús időben az idei Tranzit bizonyította, hogy a kormányzati felelősséget viselő jobboldal most is képes arra, hogy megvédje az embereket és megtalálja a válságból kivezető utat, sokan voltunk és megerősödtünk abban, hogy közösen képesek vagyunk erre - minderről Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt az Origónak. 
Vágólapra másolva!

Mi a mostani Tranzit fesztivál legfőbb tanulsága?

Az, hogy mi jobboldalon a nehéz helyzetben mindig összefogunk. Leülünk, és egy közös gondolkodás keretében keressük a válaszokat az ország előtt álló kihívásokra. A mai háborús időben az idei Tranzit bizonyította, hogy a kormányzati felelősséget viselő jobboldal most is képes arra, hogy megvédje az embereket és megtalálja a válságból kivezető utat. Sokan voltunk és megerősödtünk abban, hogy közösen képesek vagyunk erre!

Melyik vitának volt a legnagyobb jelentősége és visszhangja?

Mindegyik vita hasznos volt, hiszen világossá vált, hogy ki mit képvisel. Kiderült, hogy a baloldal továbbra is támogatja a szankciókat. Szerintünk viszont azok elhibázottak és a háború mellett ezek csak mélyítik az európai gazdasági válságot. Azt is megtudtuk, hogy politikai ellenfeleink még ebben a nehéz időben is az adóemelések mellett állnak.

"Az idei Tranzit bizonyította, hogy a kormányzati felelősséget viselő jobboldal most is képes arra, hogy megvédje az embereket és megtalálja a válságból kivezető utat." Fotó: Polyák Attila - Origo

Mit gondol arról, hogy Gyurcsány Ferenc szerint nem lehet vitázni a Fidesszel?

Gyurcsány Ferenc kilövette az emberek szemét, csak azért, mert kimondták, hogy a baloldal miniszterelnöke hazudott nekik. Most pedig ugyanez a Gyurcsány Ferenc mondja, hogy a baloldalnak tilos velünk vitatkoznia. Így csak egy kérdés marad: miért szerepel a demokrácia szó Gyurcsány pártjának nevében? Hiszen aki ilyet tesz és mond, az valójában nem demokrata.

Nem tartanak attól, hogy Gyurcsány intése miatt a baloldali politikusok többet nem mennek el a Tranzitra?

Mi a jövőben is hívni fogjuk őket. Továbbra is hiszünk abban, hogy az embereknek joguk van tudni, mit gondolnak az ország jövőjéről a politikai pártok. Ezért a vitákra most, ebben a válságokkal terhelt időben különösen nagy szükség van.