Tovább gyalázza az időseket Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter, Brüsszel
Hungarian Prime Minister and candidate of the Everybody's Hungary Movement, the mayor of Hodmezovasarhely town Peter Marki-Zay arrives for a press conference in Brussels on November 11, 2021. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter nem hajlandó bocsánatot kérni azért, mert újévi - szokásához híven terjengős - beszédében arról értekezett, hogy a baloldal azért nyerhet a választáson, mert a nyugdíjasokat "megtizedelte" a járvány. Gyurcsány jelöltje az ATV Egyenes Beszéd című műsorában sértődötten utasította el, hogy visszavonja a kijelentést, és kitartott mellette.  
Vágólapra másolva!

Márki-Zay úgy véli, az idősekre tett korábbi megjegyzése nem volt félreérthető. Ami valójában igaz is: tényleg nem volt félreérthető. Arról szólt, hogy Gyurcsány jelöltje az idősek halála árán akarna nyerni a választáson.

Márki-Zay sértődötten beszélt arról, hogy voltak, akik bírálták, még a baloldalról is. Szerinte őt nem lehet kritizálni, mert ezzel csak a baloldal esélyeit rontják, és megint arról kezdett értekezni, hogy a koronavírus-járvány miatt "pusztulnak a nyugdíjasok", és persze ezért - szerinte - a Fidesz a hibás. A műsor közben az ATV riportere is kénytelen volt elhatárolódni, és jelezni, hogy Márki-Zay Péter véleménye nem tükrözi az ATV álláspontját.