A kormány megbecsüli a civileket

Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a miniszterelnökség helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a falusi és a városi civil alapokról, a civil szervezetek működéséről.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, hogy holnap a Rumbach utcai zsinagógában vesz részt egy nemzetközi sajtótájékoztatón, ahol többek között a Mazsihisz is bemutatja, mire használta fel azokat a forrásokat, amelyeket különböző programokra kapott a miniszterelnökségtől, ezeknek egy része a járvány miatt elmaradt, azonban helyette másokat talált ki a zsidó felekezet. Ezek a programok elsősorban a Holokauszt témájának oktatásához kötődnek.

Szalay-Bobrovniczky Vince kiemelte, hogy rövidesen kiírásra kerülnek az idei Falusi Civil Alap és a Városi Civil Alap pályázatai, ezeknek a forrásai már rendelkezésre állnak. A Falusi Alap már évek óta megvan, a Városi tavaly indult el. Ezzel kapcsolatban a politikus megjegyezte, mindkettőre nagy szükség van, nagyon fontos szerepet töltenek be. Mindkét alapra 5-5 milliárd forint áll rendelkezésre, bár Magyarországon a lakosság több mint kétharmada él városokban, de így is minden támogatásnak örülni kell. Hozzátette azt is, ezekből a támogatásokból nem lenne szabad senkinek, így az ellenzéknek sem politikát csinálnia, hiszen a civil szervezetek az esetek túlnyomó többségében nem folytatnak politikai tevékenységet.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.