Németh Szilárd: A baloldal ismét teljesen elszabadítaná a rezsiárakat

A Fidesz tisztújító kongresszusa Budapesten, Hungexpo, 2021.11.14.
Budapest, 2021. november 14. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Magyarországon csak addig marad a rezsicsökkentés, ameddig Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP kormányoz, a baloldal ugyanis ismét teljesen elszabadítaná a rezsiárakat - mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a közösségi oldalára kedden feltöltött videóüzenetében. Márki-Zay Péter korábban már megmutatta, hogy mindenben egyetért Gyurcsány Ferenccel, amikor kijelentette, hogy a rezsi csökkentése ostobaság: "Micsoda ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni. Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra. Persze, lehet rezsit csökkenteni: le kell szigetelni a házakat." - mondta baloldali politikus, Gyurcsány miniszterelnök-jelöltje.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti politikus felidézte: ameddig egész Európában "brutálisan elszabadultak a rezsiárak", addig Magyarországon a rezsicsökkentés már tizedik éve védi a magyar családokat. Hozzátette:

az Európai Unió 27 tagállama közül Magyarországon kell a legkevesebbet fizetni a háztartási gázért.

Példaként említette, hogy Ausztriában kétszer, Dániában négyszer annyit fizetnek az emberek, mint Magyarországon.

- jelentette ki Németh Szilárd. A politikus hangsúlyozta, hogy a Gyurcsány-Bajnai-korszakban" az Unión belül a magyar családok fizették a legdrágább gázt és áramot.
Németh Szilárd kijelentette, hogy a baloldal most el akarja törölni a rezsicsökkentést.

- idézte fel.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fidesz alelnöke hangsúlyozta:

Majd így folytatta politikus:

Hozzátette, hogy a magyar lakosság összes eddigi megtakarítása már eléri a 2200 milliárd forintot.
Németh Szilárd felhívta arra is a figyelmet, hogy a rezsicsökkentés már tíz éve folyamatosan működik, "és tíz éve folyamatosan, egymással összefonódva támadják a brüsszeli bürokraták, a külföldi energiaszolgáltatók és a hazai baloldali politikusok".

- fogalmazott. Németh Szilárd azt is megerősítette, hogy ameddig Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP kormányoz, "csak addig marad a rezsicsökkentés, ami egész Európában egyedülálló módon garantálja a magyar családok, nyugdíjasok, kisvállalkozások biztonságos és megfizethető energiaellátását".